Acasă » Interes general » Popescu: Toate companiile din România care sunt în transpunerea Regulamentului european vor plăti suprataxa

Popescu: Toate companiile din România care sunt în transpunerea Regulamentului european vor plăti suprataxa

18 ianuarie 2023
Interes general
energynomics

Toate companiile din România care sunt în transpunerea Regulamentului european vor plăti taxa de solidaritate: nu vor putea scăpa, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, prezent marți seara la Complexul Energetic Oltenia.

„Sunt convins că toate companiile din România care sunt în acel Regulament european şi în acea transpunere a Regulamentului european vor plăti taxa de solidaritate. Nu vor putea scăpa, aşa cum ați văzut şi declarația de la ANAF”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, întrebat despre cantitatea de gaze pe care România o are, în prezent, în depozite, oficialul a transmis că există 2,230 miliarde metri cubi, adică „undeva la 68%, cu mult peste nivelul de golire care a fost prognozat”.

Săptămâna trecută, grupul austriac OMV a anunțat, referitor la plata taxei de solidaritate în România, că „OMV Petrom ar urma să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracția țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei şi rafinarea petrolului”.

La scurt timp după anunțul OMV, Ministerul Finanțelor a transmis, printr-un comunicat, că transpunerea Regulamentului în legislația națională vizează întregul sector energetic şi, în speță, toate companiile care activează în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *