Acasă » Electricitate » Nofar Energy va investi 500 mln. euro în România în următorii doi ani

Nofar Energy va investi 500 mln. euro în România în următorii doi ani

18 ianuarie 2023
Electricitate
energynomics

Compania israeliană Nofar Energy intenționează să investească 500 de milioane de euro (543 de milioane de dolari) în următorii doi ani pentru a dezvolta proiecte de energie solară în România, au declarat oficialii companiei.

Nofar Energy are deja în portofoliu proiecte în România cu o capacitate totală de peste 600 MWp, pe care le va implementa în a doua parte a anului 2023 și va livra energie în sistemul național începând cu 2024-2025, au declarat oficialii companiei, potrivit SeeNews.

„Avem disponibilă finanțarea necesară, iar acționarii noștri sunt foarte deschiși către investiții în România”, a declarat Favi Stelian, CEO, Nofar Energy România.

Compania are și alte fonduri pregătite pentru achiziții ulterioare și construirea de noi proiecte, precum și achiziții de terenuri.

Nofar a mai spus că a achiziționat un proiect solar de 73 MWp în județul Giurgiu, din sudul României. Situat în comuna Slobozia, proiectul va fi gata de construire în prima jumătate a anului 2023, iar capacitatea sa ar putea fi extinsă la 130 MWp.

Nofar a intrat pe piața românească în 2021 și la scurt timp după aceea a cumpărat, împreună cu partenerul său Ecoenergy, un proiect fotovoltaic de 155 MWp în Rațești, județul Argeș, pentru 98 de milioane de euro. În iulie, Nofar a dezvăluit un proiect solar de 255 MW construit pe 290 de hectare de teren în sudul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *