Acasă » Electricitate » Nuclear » Popescu: România a finalizat procesul de aderare la platforma NEST

Popescu: România a finalizat procesul de aderare la platforma NEST

13 iunie 2023
Nuclear
energynomics

Actul de Adeziune la Acordul cadru NEST a fost semnat marți, în contextul finalizării procesului de aderare a României la platforma Nuclear Education, Skills and Technology (NEST) a Agenției pentru Energie Nucleară (NEA), a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu William D. Magwood IV, directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Cu această ocazie am semnat Actul de Adeziune la Acordul cadru NEST, în contextul finalizării procesului de aderare a României la platforma Nuclear Education, Skills and Technology (NEST) a NEA. Platforma NEST reprezintă un instrument de formare profesională a unei noi generații de specialişti români pentru implementarea proiectelor strategice în domeniul nuclear (retehnologizarea Unității 1, proiectul Unităților 3 şi 4 CNE Cernavodă şi dezvoltarea reactoarelor modulare mici), în vederea susținerii procesului de decarbonare a sectorului energetic pentru a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050″, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară a transmis că susține în continuare România în eforturile de dezvoltare ale programului nuclear civil al țării noastre.

NEA este o agenție interguvernamentală în cadrul OCDE cu sediul la Paris, Republica Franceză, care reuneşte țări din America, Europa şi regiunea Asia-Pacific într-un forum apolitic dedicat împărtăşirii şi diseminării cunoştințelor în domeniul energiei nucleare. România este membră a NEA din anul 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *