Acasă » Electricitate » Polonia: PGE și VW vor instala 300 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 2020

Polonia: PGE și VW vor instala 300 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în 2020

21 februarie 2020
Electricitate
energynomics

Grupul de stat PGE și Volkswagen intenționează să ajungă la 300 de stații de încărcare a mașinilor electrice în acest an în Polonia, anunță presa locală. „Grupul PGE este primul operator din Polonia ale cărui stații de încărcare a mașinilor electrice sunt alimentate cu 100% din energie regenerabilă”, a declarat Paweł Śliwa, vicepreședintele PGE pentru inovație, într-un comunicat de presă.

O rețea dezvoltată de stații de încărcare realizată în cooperare cu Volkswagen Group Polska și Asociația Dealerilor Volkswagen, Audi, Skoda și Seat este următorul nostru pas către reducerea emisiilor ”, a adăugat el. PGE New Energy a instalat deja 66 de stații de încărcare în Polonia, utilizate de aproximativ 1.500 de clienți pe lună.

Planurile de dezvoltare pentru 2020 vizează triplarea numărului de puncte de încărcare. PGE New Energy, parte a grupului PGE, va fi responsabilă de construirea stațiilor.

Grupul Volkswagen a anunțat că va investi 60 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de mașini hibride, electromobilitate și digitalizare în perioada 2020-2024, din care aproximativ 33 de miliarde de euro vor fi dedicate doar electromobilității. De asemenea, compania și-a propus să lanseze până la 36.000 de puncte de încărcare în toată Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.