Acasă » Regenerabile » Polonia: EDPR primește 66 mil. euro de la BEI pentru a dezvoltarea unor proiecte eoliene

Polonia: EDPR primește 66 mil. euro de la BEI pentru a dezvoltarea unor proiecte eoliene

19 ianuarie 2022
Eolian
Bogdan Tudorache

EDPR a primit un Credit Verde de la BEI pentru a-și susține proiectele de parcuri eoliene din Polonia. Împrumutul BEI, de aproximativ 66 de milioane de euro, reprezintă cea mai mare investiție băncii în parcuri eoliene onshore din Polonia.

Cele șase parcuri eoliene ale EDP Renewables (EDPR) vor fi amplasate în diferite regiuni din Polonia.

Banca Europeană de Investiții a semnat acorduri cu șase vehicule cu destinație specială (SPV) deținute de EDP Renewables (EDPR) pentru a sprijini construcția și exploatarea celor șase parcuri eoliene de dimensiuni medii, cu o capacitate nominală totală de 150 MW.

Cele șase parcuri eoliene onshore finanțate de BEI sunt situate geografic în principal în nordul țării (parcuri eoliene Kozlowo, Krasin, Lichnowy, Chojnice și Piatkowo) și în sudul țării (parcul eolian Bogoria).

Parcurile eoliene au beneficiat de semnarea unor contracte pentru diferență (CfD-uri) pe 15 ani în cadrul licitațiilor competitive desfășurate în 2018 și 2019. Schema CfD este principalul mecanism al Poloniei de sprijinire a generării de energie electrică cu emisii scăzute de carbon. Implementarea lor prezintă un argument puternic pentru finanțarea BEI, fiind în conformitate cu obiectivele Băncii privind Acțiunea Climatică. Proiectul este, de asemenea, primul din Polonia care beneficiază de un împrumut verde BEI, ale cărui caracteristici sunt pe deplin în conformitate cu cerințele stabilite în programul său de obligațiuni de conștientizare a schimbărilor climatice.

Investiția BEI va acoperi aproape 50% din totalul unui credit sindicalizat – restul fiind furnizat în comun de Banco Santander și Caixabank Poland, parțial susținut de o garanție ECA oferită de EKF.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *