Acasă » Regenerabile » PNE AG a vândut proiecte fotovoltaice însumând 175,5 MWp în România și Italia

PNE AG a vândut proiecte fotovoltaice însumând 175,5 MWp în România și Italia

22 decembrie 2023
Eolian
energynomics

În România, PNE a vândut un proiect cu o capacitate de 61,5 MWp, ajuns la maturitatea construcției. Acesta este situat în sudul României, într-o regiune cu potențial solar ridicat. Cumpărătorul este o companie locală.

“Aceasta este a doua vânzare în România din acest an”, precizează Markus Lesser, CEO PNE AG. În luna iulie, compania a anunțat vânzarea a cinci proiecte fotovoltaice către o corporație energetică franceză. „Suntem încântați că am reușit să finalizăm încă două vânzări pe piețele europene la acest sfârșit de an. Piețele apreciază expertiza pe care o avem în sectorul fotovoltaic și au încredere în experiența noastră“, a completat Markus Lesser.

Vânzarea a 12 proiecte din Italia, însumând 114 MW, către re:cap global investors ag, reprezintă primele proiecte fotovoltaice ale Grupului PNE în Italia, după cele eoliene de 300 MW dezvoltate începând cu 2006.

Grupul PNE activează în România de peste 10 ani. A dezvoltat la standarde înalte de calitate și vândut cu succes proiecte eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de 571 MWp în județele Constanta, Bihor, Dolj.

Parcul fotovoltaic de 61,5 MWp pe care grupul PNE l-a dezvoltat în județul Dolj este gata de construit și va fi pus în funcțiune în 2025.

Aproape de finalul acestui an echipa PNE a terminat lucrul la dezvoltarea unui alt proiect fotovoltaic cu o capacitate de 48,9 MWp, situat în județul Constanța. “Mulțumesc echipelor de proiect și tuturor celor care au contribuit cu dedicare și profesionalism la îndeplinirea obiectivelor noastre din 2023”, a declarat Daniela Dinescu, country manager PNE România. “Pentru 2024 avem în plan finalizarea la RTB a 5 proiecte fotovoltaice, totalizând 436 MWp, proiecte care se află acum în stadiu avansat de dezvoltare. În paralel vom continua dezvoltarea celorlalte proiecte din portofoliu, care implică diverse tehnologii RES, inclusiv din sectorul eolian offshore.”

Din 2022, grupul PNE s-a implicat activ în promovarea potențialului eolian din Marea Neagră, pe baza unei expertize de peste 25 de ani în dezvoltarea de proiecte eoliene offshore. “Am contribuit la amendamentele pe proiectul legii offshore și am participat activ în dezbaterile publice din acest an, din România”, a mai adăugat Daniela Dinescu.

 

Despre PNE

Grupul PNE, listat la nivel internațional, este inclus în SDAX, precum și în TecDAX. Pune accentul pe dezvoltarea energiei eoliene și a proiectelor fotovoltaice la nivel mondial, precum și pe generarea de energie electrică cu propriile parcuri eoliene. Portofoliul său acoperă toate fazele de planificare a proiectului, de la investigarea locațiilor și implementarea procedurilor de aprobare, prin finanțare și construcție, până la operare și retehnologizare. În calitate de furnizor de soluții de energie curată, Grupul PNE oferă, de asemenea, servicii pentru întregul ciclu de viață al parcurilor eoliene și al centralelor fotovoltaice. Grupul PNE este un partener căutat în industrie pentru soluții de rafinare a energiei electrice prin tehnologii power-to-X.

La nivel global, la începutul anului 2023, Grupul PNE avea în dezvoltare proiecte de energie regenerabilă, eoliene onshore și offshore și fotovoltaice cu o capacitate totală de 16.500 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *