Acasă » Interes general » Plățile către furnizori care au venit de la autoritatea de reglementare au fost în mare parte achitate

Plățile către furnizori care au venit de la autoritatea de reglementare au fost în mare parte achitate

4 august 2022
Interes general
energynomics

Plățile către furnizori care au venit de la autoritatea de reglementare au fost achitate sau sunt pe circuitul de plată, pentru că sunt verificate de către autoritatea de reglementare, a declarat miercuri ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Absolut toate plățile care au venit de la autoritatea de reglementare sunt plătite sau sunt pe circuitul de plată pentru că sunt verificate de către autoritatea de reglementare. Estimăm că ne vom închide pe schema de compensare în noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, deci practic pe schema de compensare, în jur de 2,5 – 3 miliarde (lei), sub bugetul pe care l-am estimat. Toți aceşti bani au venit practic din dividendul suplimentar al Hidroelectrica„, a menționat Virgil Popescu, la finalul şedinței de Guvern.

În ceea ce priveşte decontările pentru anul acesta, ministrul Energiei a subliniat că au început să se depună cererile pe luna aprilie, potrivit Agerpres.

„Au început să se depune cererile pe luna aprilie. Aşteptăm să finalizăm luna aprilie care probabil va fi în perioada imediat următoare, ca să vedem estimarea aprilie – ce am estimat – față de realitatea lunii aprilie, după care vom lua o decizie, vom veni şi vom spune public. Au început depunerile de o săptămână de cereri pe luna aprilie, pe platforma Autorității de Reglementare, ele sunt verificate şi apoi ce este verificat ne este transmis spre plată. (…) Vom avea cu certitudine pe rectificarea bugetară o parte din bani pentru a face plățile pentru lunile care urmează, din aprilie, mai, iunie”, a mai spus Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.