Acasă » Regenerabile » Photon Energy și RayGen inaugurează un proiect solar cu stocare în Australia

Photon Energy și RayGen inaugurează un proiect solar cu stocare în Australia

11 septembrie 2023
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Photon Energy, o companie de energie regenerabilă cu sediul în Amsterdam care furnizează soluții de energie și apă în Europa și Australia s-a alăturat companiei de tehnologie energetică RayGen Resources din Melbourne pentru a inaugura un nou proiect solar cu stocare RayGen din Carwarp, Victoria.

„Suntem încântați să sărbătorim deschiderea proiectului solar RayGen, o etapă importantă în tranziția energetică din Australia și dincolo de aceasta”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Pe măsură ce tehnologia RayGen soluționează problema intermitenței energiei solare exportând energie electrică zi și noapte și încărcându-se de la soare și de la rețea, credem că această tehnologie are potențialul de a fi implementată la o scară mai mare și depunem toate eforturile pentru a dezvolta o fabrică similară de stocare a energiei solare de 200 MW în Yadnarie, Australia de Sud.”

„Suntem încântați să sărbătorim această etapă interesantă a companiei cu Photon Energy, un partener și investitor important în RayGen. Photon Energy s-a alăturat angajamentului principal pentru proiectul Carwarp și a oferit sfaturi și asistență extrem de valoroase în timpul livrării. Odată ce acest proiect a fost dat în exploatare, ne putem concentra pe livrarea gamei noastre în creștere de proiecte, în special Yadnarie Solar Farm cu Photon Energy”, a declarat Richard Payne, CEO RayGen.

Centrala RayGen Carwarp va adăuga 4 MW de energie solară de înaltă eficiență și 2,8 MW/50 MWh (17 ore) de capacitate de stocare termică la rețeaua West Murray.

Ca parte a proiectului său de 1,2 GWp, Photon Energy dezvoltă un proiect solar de 200 MW cuplat cu 115 MW de stocare termică (până la 24 de ore) în Yadnarie, Australia, folosind tehnologia RayGen. Photon Energy speră să ajungă la o decizie finală de investiții cu privire la proiectul Yadnarie din Peninsula Eyre din Australia de Sud până la mijlocul anului viitor.

Photon Energy Group a intrat într-un parteneriat strategic cu RayGen și și-a anunțat investiția inițială în RayGen în aprilie 2020, alăturându-se unor investitori precum AGL Energy, Equinor Ventures, Chevron Technology Ventures, SLB (noul nume pentru gigantul serviciilor petroliere Schlumberger) și Australian Renewable Energy Agency (ARENA).

Odată cu dezvoltarea proiectelor RayGen, Photon Energy Group a făcut din aprilie 2020 mai multe investiții de capital în RayGen, menținând o participație de 7,6% în compania de înaltă tehnologie.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *