Acasă » Regenerabile » Peste 90% din proiectele AFM au ca obiect reducerea amprentei de carbon

Peste 90% din proiectele AFM au ca obiect reducerea amprentei de carbon

11 septembrie 2023
Regenerabile
energynomics

Peste 90% dintre proiectele derulate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au ca obiect reducerea amprentei de carbon, a declarat Laurențiu Neculaescu, președintele instituției, în cadrul unui eveniment organizat de Energynomics și Asociația Centrul Român Energiei în marja celui de-al 8-lea Summit al Inițiativei Trei Mări de la București.

”Ne-am gândit să întoarcem acești bani (cu care este finanțată instituția – n.r.) către comunități prin programe și proiecte de investiții și ne-am axat foarte mult în zona de mediu”, a spus Neculaescu.

Din 2021 până acum, AFM a încheiat contracte de finanțare de aproape 2 miliarde de lei cu autoritățile publice locale pentru reabilitatea clădirilor publice precum grădinițe, școli sau spitale.

În 2023, instituția va aloca aproximativ 1 miliard de lei pentru reabilitatea clădirilor publice cu scopul de a scădea cât mai mult consumul energetic al acestora.

Tot din 2021 până în prezent, AFM a derulat proiecte de finanțare de 2 miliarde de lei pentru extinderea sau construcția de sisteme de iluminat public stradal în toate localitățile din țară.

În anul în curs, programul Casa verde Fotovoltaice destinat persoanelor fizice a avut alocată suma record de 1,75 miliarde de lei pentru proiecte fotovoltaice cu capacități instalate de minimum 3 kW.

Potrivit lui Neculaescu, în prezent în România sunt aproape 90.000 de beneficiari persoane fizice ai acestui program.

Totodată, AFM a alocat 150 milioane de lei către ONG-uri pentru conștientizarea problemelor de mediu.

Laurențiu Neculaescu a fost unul dintre vorbitorii invitați la conversația organizată de Energynomics și Asociația Centrul Român al Energiei, cu susținerea Amber Infrastructure Group și Electrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *