Acasă » Electricitate » Photon Energy a început lucrările la opt centrale fotovoltaice în Ungaria, 5.5 MWp în total

Photon Energy a început lucrările la opt centrale fotovoltaice în Ungaria, 5.5 MWp în total

6 noiembrie 2018
Electricitate
energynomics

Photon Energy anunță că filiala sa Photon Energy Solutions HU Kft a început construcția în calitate de contractor EPC al opt centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 5,5 MWp, în Almásfüzitő, Ungaria.

Cele opt instalații solare de 498 kW fiecare vor fi instalate în vecinătatea satului maghiar Almásfüzitő, la aproximativ 75 km nord-vest de Budapesta, lângă granița cu Slovacia.

Amplasate pe o suprafață de 6,96 hectare, centralele electrice vor fi compuse din aproape 20.000 de module Jinko proiectate pentru a genera în jur de 6,6 GWh de energie electrică pe an. În funcție de condițiile meteorologice, se preconizează că centralele electrice vor fi conectate la rețeaua E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt înainte de sfârșitul anului.

Photon Energy va livra servicii de inginerie, achiziții și construcție prin intermediul filialei sale Photon Energy Solutions HU Kft. Odată conectate la rețea, subsidiara grupului Photon Energy Operations HU Kft va asigura monitorizarea pe termen lung a parcurilor, precum și serviciile de operare și întreținere a sistemelor. Toate cele opt centrale electrice vor fi integrate în portofoliul grupului.

„După ce am anunțat recent începerea lucrărilor de construcție a proiectelor solare de 5,5 MWp în apropiere de Tiszakécske, startul lucrărilor la alte opt proiecte solare în Almásfüzitő, cu o capacitate de încă 5,5 MWp subliniază angajamentul ferm față de piața ungară și intenția noastră de ne a extinde portofoliul de centrale solare”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy.

Photon Energy va deține și va opera proiectele prin intermediul companiei Ratyo Master Kft, deținută integral de grup. Filiala deține opt licențe KÁT care permit accesarea unui feed-in-tarif de 32 de forinți per KWh (aproximativ 0,1 EUR pe kWh) pentru un interval de 25 de ani, cu o producție maximă aprobată și susținută de 15.500 MWh per licență. Veniturile totale ale tuturor centralelor electrice vor ajunge la aproximativ 660.000 de euro. Costul total de construcție al celor opt centrale este estimat la aproximativ 6,1 milioane de euro.

Photon Energy operează și în România, unde Lauru Bădiță ocupă funcția de Director de Operațiuni și Întreținere. Lauru Bădiță este unul dintre vorbitorii confirmați la conferința pe care energynomics.ro o organizează pe 14 noiembrie, la Oradea – Noi instrumente de eficiență energetică (cogenerare, monitorizare, automatizare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *