Acasă » Regenerabile » Photon Energy conectează o nouă centrală solară de 3,9 MW la rețea

Photon Energy conectează o nouă centrală solară de 3,9 MW la rețea

10 ianuarie 2024
Large scale
energynomics

Photon Energy anunță că filiala românească a grupului, dedicată serviciilor tehnologice, de achiziții și construcții (EPC) – a finalizat și conectat la rețea încă o centrală fotovoltaică (PV). Centrala are o capacitate de producție combinată de 3,9 MWp.

„Suntem încântați că ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaționale cu încă 3,9 MWp în România”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group. „Această ultimă adăugare completează extinderea portofoliului nostru în România la un total de nouă centrale electrice, cu o capacitate instalată totală de 35,4 MWp în 2023, împreună cu alte patru centrale electrice cu o capacitate instalată combinată de 16,9 MWp construite și așteptate să fie puse în funcțiune în lunile următoare. Având în vedere portofoliul solid de proiecte și evoluția dinamică a pieței, anticipăm un an plin de activitate în România în 2024″.

Se preconizează că producția anuală totală a noii centralele electrice va fi de aproximativ 5,8 GWh. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată către rețeaua gestionată de E-Distribuție Banat. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

Centrala electrică este situată în Făget (județul Timiș) și se întinde pe o suprafață de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deținută și operată de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *