Acasă » Petrol și Gaze » Petrolul se stabilizează, dar supraoferta încă presează prețul

Petrolul se stabilizează, dar supraoferta încă presează prețul

20 decembrie 2018
Explorare și producție
energynomics

Petrolul s-a stabilizat miercuri, după una dintre cele mai mari căderi de ani de zile, dar a rămas sub presiunea ofertei excedentare și a îngrijorării privind o posibilă încetinire a economiei globale care ar reduce cererea de combustibil.

Referința Brent a crescut cu 45 de cenți la 56,71 dolari / baril până la 10:20 GMT, după ce scăzuse cu 5,6% marți, când a înregistrat și un minim al ultimelor 14 luni.

Referința Light S.U.A. WTI a fost cu 25 de cenți mai ridicată, la 46,49 dolari, după ce a scăzut cu 7,3% în sesiunea anterioară, când a atins cel mai mic nivel din august 2017, potrivit Reuters.

Ambele valori de referință au pierdut mai mult de 30% de la începutul lunii octombrie, pe fondul furnizărilor de țiței din Orientul Mijlociu, Rusia și Statele Unite care au depășit cererea, umplând rezervoarele.

„Piața se confruntă cu masacrarea prețurilor, un stres maxim și o presiune de scădere considerabilă”, a declarat Robin Bieber, analist la PVM Oil. „Tendința este de scădere.”

Sporind îngrijorările cu privire la oferta excedentară, American Petroleum Institute a declarat marți că stocurile de țiței și benzină din SUA au crescut în mod neașteptat săptămâna trecută.

Organizația țărilor exportatoare de petrol și alți producători de petrol, inclusiv Rusia, au convenit în această lună să reducă producția cu 1,2 milioane bpz, echivalentul a peste 1 la sută din cererea mondială, în încercarea de a goli rezervoarele și de a majora prețurile.

Însă reducerea producției nu poate avea loc decât luna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *