Acasă » Petrol și Gaze » Petrolul atinge cele mai mari prețuri din noiembrie, pe fondul înăspririi sancțiunilor asupra Iranului

Petrolul atinge cele mai mari prețuri din noiembrie, pe fondul înăspririi sancțiunilor asupra Iranului

24 aprilie 2019
Petrol și Gaze
Energynomics

Prețul petrolului a atins cea mai mare valoare din noiembrie marți după ce Washingtonul a anunțat încetarea tuturor excepțiilor de la sancțiunile aplicate importurilor de petrol iraniene, presând importatorii să nu mai cumpere țiței vândut de Teheran.

Contractele futures pentru Brent au crescut la 74,70 dolari, un nivel nevăzut de la 1 noiembrie, înainte ca o majorare și mai mare să fie blocată, pe măsură ce piața s-a lămurit că oferta globală va rămâne robustă, potrivit Reuters.

Contractele futures West Texas s-au stabilizat la 66,19 dolari/ baril, în creștere cu 64 de cenți sau cu aproximativ 1%, după ce au atins cel mai înalt nivel începând cu luna octombrie, la 66,31 dolari.

În ciuda anunțului făcut de Washington, capacitățile neutilizate de la alți furnizori precum Arabia Saudită și posibilele importuri continue de țiței iranian de către China ar putea echilibra piața.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *