Acasă » Interes general » Petrescu, OMV Petrom: Dezbaterea despre importanța sustenabilității este din ce în ce mai prezentă în spațiul public

Petrescu, OMV Petrom: Dezbaterea despre importanța sustenabilității este din ce în ce mai prezentă în spațiul public

13 octombrie 2021
ESG
energynomics

Sustenabilitatea reprezintă un subiect din ce în ce mai prezent în spaţiul public nu doar atunci când se vorbeşte despre companii mari sau listate, ci pentru orice companie, a afirmat, miercuri, într-un forum de specialitate, Alina Petrescu, director de Comunicare şi Sustenabilitate în cadrul OMV Petrom.

„Mă bucur foarte mult că vorbim din ce în ce mai mult şi este din ce în ce mai prezentă în spaţiul public această dezbatere despre importanţa sustenabilităţii, despre ESG (Environmental, Social, Corporate Governance), şi nu doar atunci când vine vorba despre companii mari, companii listate, ci şi pentru orice companie. Important e că nu doar se discută, ci se şi implementează lucruri atunci când vorbim de sustenabilitate. Pentru OMV Petrom sustenabilitatea e un aspect extrem de important în cadrul business-ului nostru şi nu de azi, de ieri, ci de foarte mulţi ani. Publicăm un raport de sustenabilitate de mai bine de zece ani, ne concentrăm pe partea de transparenţă şi de raportare de ceva vreme. Asta de traduce prin existenţa unei strategii de sustenabilitate care este perfect legată de strategie noastră de business. Strategia de sustenabilitate se concentrează pe câteva arii principale: partea de sănătate şi siguranţă, partea de eficienţă de carbon, partea de angajaţi, principii de business şi responsabilitate socială, şi de inovaţie. Aceste zone de focus se suprapun pe cele trei principii mari ESG – Mediu, Social şi Guvernanţă. Nu trebuie neglijat niciunul dintre aceste trei principii”, a spus Petrescu, potrivit Agerpres.

Reprezentanta OMV Petrom a punctat faptul că, în cadrul companiei, există încă de anul trecut un departament nou ce are ca scop soluţiile inovative în energie – New Energy Solutions.

„În OMV Petrom s-a înfiinţat, în urmă cu un an, echipa de New Energy Solutions, de direcţii noi în energie, o funcţie care se uită la tot ceea se înseamnă soluţiile noi şi aspectul schimbărilor climatice, de tranziţie energetică. Pentru a ne asigura că Consiliul nostru director are vizibilitate maximă, funcţionăm prin intermediul unor task-force-uri noi care se concentrează, fiecare dintre ele, pe cele mai importante domenii pentru noi. Pentru orice companie efortul nu e deloc neglijabil, însă este un efort care deja a devenit obligatoriu”, a declarat Alina Petrescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *