Acasă » Electricitate » Petre Stroe, MET România: „O marjă de furnizare de 2-3 la sută este una decentă”

Petre Stroe, MET România: „O marjă de furnizare de 2-3 la sută este una decentă”

20 decembrie 2017
Electricitate
energynomics

Cu aproximativ 50 de angajați, un portofoliu de 910 clienți și o cantitate de energie furnizată de 1,5 miliarde kWh pe an, MET România deține o cotă de aproximativ 5% pe piața concurențială de energie electrică. După finalizarea cu succes a preluării Repower, MET România își propune să analizeze alte oportunități pe piața locală, continuând, astfel, investițiile, fie prin preluarea altor furnizori, fie prin achiziția unor producători din surse regenerabile, fie chiar prin construirea de noi capacități de producție de energie electrică din surse clasice.

„Anul acesta îl vom finaliza cu o cifră de afaceri de aproximativ 150 milioane de euro, iar pentru anul viitor ne propune să creștem afacerile cu 10-12%. Astfel, ne dorim ca cifra de afaceri să ajungă la 170 milioane de euro, cantitatea de energie livrată clienților să depășească 1,7 TWh, iar numărul de consumatori să depășească pragul de 1.000”, a declarat Petre Stroe, director general al MET România Energy Marketing, într-un comunicat de presă.

Petre Stroe este laureatul acestui an la energynomics Awards, pentru categoria Managerul anului.

Pe piața de gaze naturale, MET România are o cotă de circa 1%, care plasează compania între primii 10 furnizori din țară.

În activitatea de „parte responsabilă cu echilibrarea” (PRE), pe care MET a demarat-o la mijlocul anului 2017, compania a ajuns deja „pe podium”, fiind a treia companie din țară pe această piață, după CIGA și Electrica.

„Cred că suntem singurii furnizori din țară și printre puținii din Europa de această dimensiune care avem un centru de management electric, la care se lucrează „foc continuu”: zi, noapte, sărbători etc. Nu a fost ieftin, dar putem să gestionăm riscurile mult mai bine; nu numai ale noastre, ca furnizori, ci și ale clienților. Înainte, fabricile aveau ceea ce se numea „șeful mecano-energetic”. Acum, foarte puțini mai au acest post, iar noi asigurăm pentru clienții noștri acest management al riscurilor. Iar pentru toate serviciile pe care le oferim, marja de furnizare este una decentă, de 2%-3%”, a precizat directorul general al MET România, Petre Stroe.

Pentru anul viitor, MET România și-a asigurat din contracte bilaterale încheiate pe platformele administrate de OPCOM circa 97% din necesarul de energie pentru primele 5 luni ale anului 2018 și 80% din necesar pentru ultima parte a anului.

MET Group, înființat în 2012, este un grup elvețian activ în tradingul și furnizarea de energie, gaze naturale și petrol, precum și în producția de energie electrică. Compania este prezentă în peste 20 de țări. Cel mai mare acționar al MET este grupul energetic ungar MOL, care deține 40% din acțiuni, restul titlurilor fiind deținute de trei persoane fizice.

Compania MET Romania Energy Marketing S.R.L. a fost înființată în 1996 (fosta denumire a fost Elcomex EN SRL și apoi Repower Furnizare România SRL). În noiembrie 2016, MET Group a finalizat achiziția operațiunilor de furnizare energie a Repower. În România, MET furnizează energie electrică și gaze naturale consumatorilor finali și oferă servicii energetice clienților săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *