Acasă » Interes general » Perșinaru, Schneider: România are nevoie de investiții uriașe în infrastructură, echipamente și soluții

Perșinaru, Schneider: România are nevoie de investiții uriașe în infrastructură, echipamente și soluții

11 octombrie 2019
Interes general
Bogdan Tudorache

În România există echipamente foarte vechi care trebuie înlocuite, iar rețeaua trebuie să fie gata pentru digitalizare, spune Marius Perșinaru, country president Schneider Electric România & Republica Moldova. Consumul total de energie este în creștere, iar investițiile trebuie să fie din ce în ce mai mari, pentru a acoperi necesarul de energie și eficientizarea unităților actuale, afirmă el.

”Gândiți-vă cât din consumul bazat pe surse tradiționale de energie se mută în zona de electricitate. Asta nu depinde doar de voința României, un exemplu fiind mobilitatea electrică. Sistemul nostru (de rețea) nu este pregătit să ducă, de exemplu, un sistem de încărcare rapidă de la Tesla”, a mai afirmat el. ”Problema în România este că e nevoie de infrastructură, care are nevoie de investiții masive”.

Schneider Electric a prezentat în cadrul Innovation Day București o parte dintre soluțiile sale EcoStruxure de eficientizare. Acestea susțin procesul de transformare digitală al unui mare număr de companii de top din diferite domenii. „Vedem transformarea digitală în fiecare zi, iar România urmează tendința europeană și au loc tot mai multe investiții în digitalizare și eficientizare”, spune Perșinaru.

„Soluțiile noastre aduc transformarea digitală în spații de producție, în clădiri comerciale, în rețele de distribuție a energiei electrice, în centre de date – oriunde este loc de eficientizare, iar experiența proiectelor derulate la nivel global în ultimii 5 ani ne arată că economiile realizate în urma acestui proces duc la reduceri medii ale consumului de energie electrică de 24%, cu vârfuri care ajung până la 85% în rândul marilor consumatori de energie. Aceste cifre sunt răspunsul cel mai bun la întrebarea dacă merită ca o companie să treacă printr-un proces de transformare digitală. Noua economie este una digitală, iar o companie nu are nicio șansă de dezvoltare pe termen lung dacă nu ia parte la acest proces”.

Alte beneficii rezultate în urma sintetizării datelor din proiectele implementate de Schneider Electric sunt o reducere medie cu 35% a cheltuielilor de capital și optimizarea timpului angajaților, precum și o productivitate mai mare cu până la 50%, în domeniul aplicațiilor industriale.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *