Acasă » Interes general » Partidele din arcul guvernamental german negociază adâncirea datoriei publice pentru combaterea schimbărilor climatice

Partidele din arcul guvernamental german negociază adâncirea datoriei publice pentru combaterea schimbărilor climatice

9 august 2019
Interes general
Energynomics

Un număr tot mai mare de parlamentari din partidele de guvernare din Germania sunt în favoarea abandonării țintei unui buget echilibrat pentru a finanța lupta împotriva schimbărilor climatice, relatează Martin Greive în cotidianul Handelsblatt.

„Există o convingere din ce în ce mai mare în cadrul social-democraților (SPD) de a-și asuma o nouă datorie pentru a salva climatul”, scrie Greive, adăugând că un buget echilibrat nu mai este considerat «sacrosanct» în anumite facțiuni ale Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel. „Există riscul ca toate aceste solicitări de cheltuieli pentru politica climatică să ne împingă către un automatism care nu poate fi oprit”, a declarat un conservator. Câțiva candidați la conducerea Partidului Social Democrat (SPD) și-au asumat în mod deschis noua datorie într-un moment în care bugetul este deja încordat de încetinirea economică, potrivit Handelsblatt.

Referindu-se la întâlnirea „cabinetului climatic” din 20 septembrie, când se preconizează că vor fi luate decizii de anvergură, Greive scrie: „Punerea la îndoială a politicii bugetare echilibrate a fost considerată aproape o trădare. Dar 20 septembrie s-ar putea transforma în ziua în care guvernul federal termină această paradigmă de lungă durată”.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *