Acasă » Electricitate » Parteneriat global pentru tehnologii de inteligență artificială în irigații

Parteneriat global pentru tehnologii de inteligență artificială în irigații

12 martie 2019
Electricitate
energynomics

Valmont® Industries, Inc., unul dintre marii furnizori globali de produse și servicii de inginerie pentru infrastructură și echipamente de irigații în agricultură, a încheiat un parteneriat exclusiv cu Prospera Technologies Inc., o companie israeliană specializată în machine vision și inteligență artificială (AI) pentru industria agricolă. Colaborarea creează condițiile pentru a oferi producătorilor soluții autonome de gestionare a culturilor care generează profituri mai mari, folosind în același timp mai puține resurse.

Cele două companii vor investi peste 40 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru a dezvolta soluțiile tehnologice.

Valmont® Industries este compania-mamă a companiei Valley® Irrigation, o firmă care va transforma sistemul de irigat cu pivot central dintr-„o soluție de irigat și atât, într-un instrument autonom de gestionare a culturilor”, a precizat președintele și directorul executiv al Valmont, Stephen Kaniewski. „Apa rămâne punctul nostru de interes, deoarece este cel mai important factor în randamentul culturilor. Producătorii care folosesc pivoți au un avantajul implicit de a-i folosi ori de câte ori este necesar, având în vedere că sunt plasați constant pe teren. Noi putem echipa aceste echipamente pentru a vedea ce nu poate un producător nu vede, pentru a le înarma cu informații critice care oferă o mai mare precizie, economisind timp, reducând costurile și sporind randamentul.”

Bazându-se pe acest parteneriat exclusiv global, cele două companii vor integra tehnologiile de inteligență artificială în sistemele de irigații cu pivot central. Valley Irrigation este lider în industrie cu mai mult de 60.000 de dispozitive conectate la nivel mondial și își asigură distribuția prin cea mai mare rețea din întreaga lume – peste 500 de dealeri. Inteligența pusă la comun de aceste dispozitive conectate și de pivot, împreună cu integrarea analizei de date, a învățării automate și a inteligenței artificiale, le permite celor două companii să realizeze diagnoza recoltelor în timp real și să ofere recomandări de irigație, ceea ce rezultă într-un randament mai mare pentru cultivator.

Prospera, înființată în 2014, este unul dintre liderii tehnologici în agricultură, care și-a propus să introducă în sectorul agricol tehnologiile avansate de învățare automată (ML). Sprijinită de investitorii strategici, între care Cisco, Qualcomm și Bessemer, Prospera a dezvoltat analize, algoritmi și segmentări de date pentru a oferi producătorilor recomandări privind irigația și creșterea culturilor.

Gestionarea autonomă a culturilor va avea ca rezultat un sistem cu auto-învățare, care utilizează inputuri de pe câmp și din partea producătorului pentru a furniza apa potrivită, fertigare și chemigare. Lansat în primăvara anului 2019, Anomaly Detection este un element fundamental pentru producătorii care se inițiază în funcționalitățile AI. Prin detectarea vizuală a anomaliilor sau a problemelor, această tehnologie oferă funcționalități esențiale pentru a atenua riscurile din domeniu, asistând producătorul în operațiunile de irigare și de gestionare a culturilor. Acesta va fi pus la dispoziție de Valley Irrigation pentru toate mărcile sale de pivoți pe bază de abonament.

Tehnologia comună de învățare automată ar urma să fie utilizată pe circa o jumătate de milion de hectare până în 2020. Pentru a dezvolta tehnologia, cele două companii intenționează să investească mai mult de 40 de milioane de dolari în următorii trei ani.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.