Acasă » Electricitate » ANRE promovează energia verde și stocarea

ANRE promovează energia verde și stocarea

13 martie 2019
Electricitate
Energynomics

Distribuitorii de energie electrică cărora li se cere extinderea reţelei trebuie, în anumite condiţii, să ofere celor care doresc branşarea la reţea şi soluţia alimentării cu energie electrică din surse regenerabile, cu soluţii de stocare incluse.

ANRE a publicat recent un Ordin referitor la “aprobarea metodologiei pentru evaluarea condiţiilor de finanţare a investiţiilor pentru electrificarea localităţilor ori pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice”, conform economica.net.

Metodologia arată în ce condiţii pot extinde operatorii de distribuţie reţelele electrice şi mai ales cum se co-finanţează de către solicitanţi (autorităţi publice şi persoane fizice/juridice) costurile cu extinderea reţelelor, dacă operatorii de distribuţie demonstrează că aceste extinderi (sau electrificări) nu sunt justificabile din punct de vedere al eficienţei economice.

Pentru racordări la distanţă mare faţă de reţeaua actuală, cerute de autorităţile publice care au solicitat extinderea, distribuitorii trebuie să ofere, în studiul de fezabilitate, şi o soluţie alternativă: regenerabile cu stocare, fără a fi obligați să efectueze lucrarea.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *