Acasă » Interes general » P. Gallagher, Macquarie: Fondul MIRA MEIF 6, care a achiziționat CEZ România, are o durată de viață de 10-15 ani

P. Gallagher, Macquarie: Fondul MIRA MEIF 6, care a achiziționat CEZ România, are o durată de viață de 10-15 ani

25 octombrie 2020
Interes general
energynomics

Bogdan Tudorache

Fondul Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6), de 6 miliarde de euro, administrat de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), care a achiziționat activele principale ale CEZ în România, are o durată de viață tipică de 10-15 ani, fiind un fond privat cu capital închis, a declarat, pentru Energynomics, Patrick Gallagher, manager, Corporate Affairs, Macquarie Group.

”Suntem cel mai mare manager de infrastructură din lume, activ în 30 de țări și investim prin intermediul unor fonduri de infrastructură de termen lung. Strângem capital prin intermediul unor mari fonduri de pensii și companii de asigurări și le investim peste tot în lume, mai ales în Europa. Deci nu suntem un fond de private equity în sensul tipic, fondurile noastre investesc în companii uneori și pe 15-20 de ani, și trebuie să facem exit la un anumit moment dat, dar investițiile au loc pe termen mult mai lung față de fondurile de private equity cu care sunteți familiarizat”, ne-a declarat Gallagher.

”Fondul prin care am investit, Macquarie European Infrastructure Fund 6, are un mandat de investiții tipic de 10-15 ani. Nu suntem obligați să vindem într-o anumită perioadă exactă”, susține el.

Gallagher nu a putut dezvălui valoarea tranzacției cu CEZ, însă a confirmat că investiția a avut loc într-un consorțiu format din mai multe entități, toate aflate sub managementul MIRA.

”Macquarie European Infrastructure Fund 6 este principalul investitor, iar restul investitorilor se află tot sub managementul Macquarie. Este vorba de câteva entități mai mici, pe care nu le putem face publice din motive de confidențialitate, dar toate se află sub managementul Macquarie”.

El a mai spus că ultima tranzacție similară a avut loc în Spania.

”Avem mai multe investiții în infrastructură energetică de distribuție și regenerabile în lume, mai ales în Europa, iar cel mai recent deal din domeniul energetic a fost realizat în Spania, prin achiziția Viesgo (tranzacție definitivată în trimestrul secund al anului curent – n.r.), o companie similară CEZ, activă în domeniul distribuției de energie electrică și regenerabile, însă avem și multe alte exemple de investiții similare, toate deținute pe termen lung, de 10-15 ani sau chiar mai mult”.

Investițiile Macquarie au debutat în România în urmă cu câțiva ani, în sectorul imobiliarelor. ”Avem numeroase investiții în regiune, în Republica Cehă, Slovacia și alte țări din zonă, în imobiliare și infrastructură critică”, a mai spus el.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *