Acasă » Interes general » Ozmen: În 2023 au fost alocate 43,7 mil. euro pentru refacerea obiectivelor de patrimoniu

Ozmen: În 2023 au fost alocate 43,7 mil. euro pentru refacerea obiectivelor de patrimoniu

26 iunie 2023
Interes general
Bogdan Tudorache

Anul acesta au fost alocate 43,7 milioane de euro pentru restaurarea obiectivelor naționale de patrimoniu. Urmează a fi realizate investiții de 137,6 milioane euro pentru restaurarea a 256 de obiective de patrimoniu și 9,6 milioane de euro au fost prevăzuți pentru promovarea unor rute turistice, în următorii ani, a declarat Oana Ozmen, secretar al Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, în cadrul conferinței Sustenabilitate, Arhitectură și Produse tradiționale.

”Anul acesta au fost alocate 43,7 milioane de euro pentru restaurarea obiectivelor naționale de patrimoniu. Urmează a fi realizate investiții de 137,6 milioane euro pentru restaurarea a 256 de obiective de patrimoniu și 9,6 milioane de euro pentru promovarea unor rute turistice unice în Europa. Aceste investiții și eforturi consolidează identitatea noastră comună și ne oferă o perspectivă asupra valorilor și tradițiilor noastre”.

”Vorbim și de sustenabilitate, care, din punctul meu de vedere trebuie să pornească de la un simplu cuvânt: ‚dialog’ și o construcție și o viziune unitară, în care se întâlnesc atât nevoile comunităților locale, dar, mai ales, o viziune care trebuie să se concretizeze printr-o politică publică durabilă și coerentă”, a mai spus Ozmen.

”Să nu uităm că, din punct de vedere al eficienței energetice, intervențiile în restaurarea acestor case cu specific zonal necesită specialiști care să știe să facă astfel de intervenții, necesită o politică a comunității în zona respectivă, care să-i încurajeze pe oameni să păstreze aceste minunate obiective turistice și arhitectura zonei și identitatea culturală.”

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *