Acasă » Regenerabile » Orange a instalat peste 200 de panouri solare pe acoperişul unui centru din Timişoara

Orange a instalat peste 200 de panouri solare pe acoperişul unui centru din Timişoara

25 iulie 2023
Regenerabile
energynomics

Orange România anunță instalarea a peste 200 de noi panouri solare pe acoperişul centrului de interconectare a comunicațiilor din Timişoara, care se adaugă centrelor similare din Constanța şi Braşov. În total, în acest moment, aproximativ 650 de panouri solare sunt instalate şi funcționale.

”În linie cu angajamentul Grupului Orange de a atinge neutralitatea CO2 până în 2040, Orange România anunță instalarea a peste 200 de noi panouri solare pe acoperişul centrului de interconectare comunicații din Timişoara. Acesta se adaugă centrelor din Constanța (noiembrie 2022) şi Braşov (mai 2023), pe acoperişul cărora s-au dat în funcțiune primele panouri solare. În total, în acest moment, aproximativ 650 de panouri solare sunt instalate şi funcționale”, susțin oficialii Orange.

Producția anuală de energie estimată pentru cele trei centre este echivalentă cu un consum mediu anual din circa 300 de gospodării ce au un consum mediu lunar de 100kWh fiecare. În zilele cu soare (în zilele de vară, în intervalele orare cu iradiere maximă), prin intermediul panourilor se poate acoperi 80% din consumul centrelor de date.

În acelaşi timp, 133 de stații de telecomunicații au deja panouri solare, cu o producție anuală de energie estimată echivalentă cu un consum anual din circa 650 de gospodării ce au fiecare un consum mediu lunar de 100 kWh. De asemenea, şi în cazul site-urilor, în zilele cu soare (în zilele de vară, în intervalele orare cu iradiere maximă), panourile pot acoperi 80% din consum.

Pentru reducerea amprentei de dioxid de carbon asociată rețelei Orange, compania a anunțat la finalul anului trecut un program derulat pe o perioadă de 4 ani. Conform strategiei, prima etapă a inițiativei se derulează până în 2024 şi urmăreşte dotarea cu panouri solare a 300 de unități de rețea, alături de 4 centre de interconectare comunicații şi centre de date, urmând ca numărul acestora să continue să crească în a doua etapă, ce va dura până în 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *