Acasă » Termo » One United și Veolia, parteneriat pentru o investiție de 6,7 mil. euro pentru eficientizarea sistemului termic

One United și Veolia, parteneriat pentru o investiție de 6,7 mil. euro pentru eficientizarea sistemului termic

21 iunie 2023
Termo
Bogdan Tudorache

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță continuarea parteneriatului cu Veolia România Soluții Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania, prin semnarea unui acord de implementare a soluțiilor energetice inovatoare pentru alte două dezvoltări din portofoliul său: One Lake Club și One High District.

Valoarea investiției se ridică la 6,7 milioane de euro. Această inițiativă face parte din parteneriatul dintre cele două companii anunțat încă de anul trecut, ce prevede ca VRSI să investească în implementarea soluțiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties.

„Continuăm să dezvoltăm orașul într-un mod responsabil și să înglobăm soluții de ultimă generație în ceea ce privește sustenabilitatea și eficiența energetică a clădirilor din portofoliul nostru. Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Veolia România Soluții Integrate ne permite să implementăm soluții care vor îmbunătăți și mai mult parametrii de sustenabilitate aferenți dezvoltărilor rezidențiale ale One United Properties, în efortul nostru de a construi comunități verzi și sustenabile, cu energie regenerabilă pentru toți locatarii. În ultimii ani am observat un interes tot mai crescut al consumatorilor finali pentru dezvoltări sigure și sustenabile, o conștientizare tot mai pronunțată a importanței eficienței energetice, astfel că ne propunem să continuăm investițiile în sistemele de tip geoexchange în toate dezvoltările rezidențiale care permit implementarea acestor soluții”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

„Suntem mai mult decât încântați să extindem parteneriatul nostru strategic cu One United Properties prin proiectarea și implementarea unuia dintre cele mai inovatoare sisteme de încălzire – răcire pentru parcuri rezidențiale, și anume soluția de tip geoexchange. Este datoria și responsabilitatea noastră, în calitate de campion al transformării ecologice, să oferim soluții adecvate pentru decarbonizare și eficiență energetică, clienților noștri. De fapt, îmbunătățirea amprentei noastre de mediu și a clienților noștri este esențială pentru compania noastră și pentru modelul său economic. Investițiile alocate pentru implementarea acestor soluții verzi de încălzire și răcire sunt de 3,1 milioane de euro pentru One Lake Club și 3,6 milioane de euro pentru One High District”, a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Soluțiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantități semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcționează la un cost mai mic și sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea și răcirea prin intermediul soluțiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluțiilor tradiționale, fiind posibilă totodată și predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung. Prin implementarea soluției geoexchange, comparativ cu cea tradițională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de mașini/an, având în vedere că un autoturism nou emite cca. 100 g CO2/km și rulează 10.000 km/an. Astfel, sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile. Astfel de soluții au fost deja implementate în cadrul parteneriatului dintre cele două companii la One Peninsula și urmează a fi implementate și la One Lake District.

One Lake Club este o dezvoltare rezidențială exclusivistă, care propune un concept unic pe piața din București în acest moment: 7 turnuri situate chiar pe malul Lacului Tei (5 turnuri de 16 etaje și două de 8 etaje), ceea ce va oferi viitorilor rezidenți priveliști spectaculoase, redesenând stilul de viață urban în apropierea naturii. One Lake Club va reuni un total de peste 700 de apartamente.

One High District este un complex premium de amploare, cu o suprafață totală construită de aproximativ 92.000 mp supraterani și 16.000 mp la nivelul subsolului. Concepută în jurul noțiunii de comunitate, care oferă rezidenților mai mult decât un spațiu de locuit, dezvoltarea One High District însumează 786 de apartamente dispuse în 3 turnuri de 20 de etaje.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *