Acasă » Petrol și Gaze » OMV Petrom: Vom menține acelaşi nivel competitiv al remunerației angajaților şi pe viitor

OMV Petrom: Vom menține acelaşi nivel competitiv al remunerației angajaților şi pe viitor

11 decembrie 2023
Petrol și Gaze
energynomics

Remunerația angajaților OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizații iar acelaşi nivel competitiv al remunerației va fi menținut şi pe viitor, au declarat, la solicitarea Agerpres, reprezentanții companiei.

„OMV Petrom se află în proces de negociere a Contractului colectiv de muncă cu sindicatul reprezentativ, Sindicatul Național Petrom. Menționăm că remunerația angajaților OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizații, conform Contractului colectiv de muncă, precum şi alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, zile suplimentare de concediu de odihnă, indemnizație de concediu de odihnă, zile libere plătite pentru evenimente speciale, bonusuri legate de performanță etc. Vom menține acelaşi nivel competitiv al remunerației şi pe viitor, intenție pe care am exprimat-o şi în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă. Ne bazăm pe buna-credință a partenerilor noştri de dialog social pentru a finaliza cât mai rapid negocierile, cu rezultate favorabile pentru salariații noştri”, au spus reprezentanții OMV Petrom.

Precizările vin în urma protestelor angajaților companiei, membri ai Sindicatului Național Petrom, față de „oferta inadecvată” formulată în cadrul negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă.

„Principalele nemulțumiri ale salariaților OMV Petrom includ oferta jignitoare pentru evoluția viitoare a veniturilor, sub rata inflației, valoarea redusă a tichetului de masă şi scăderea compensațiilor pentru biletele de tratament. Protestatarii au subliniat faptul că această ofertă nu reflectă eforturile lor constante şi contribuția esențială la consolidarea poziției de lider al companiei în industrie, precum şi la profitul de 2,5 miliarde de lei înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023. În loc să sărbătorească oferind cadouri copiilor, salariații au fost nevoiți să iasă în stradă, pentru a atrage atenția asupra condițiilor salariale inacceptabile. OMV Petrom este îndemnată să reevalueze oferta salarială şi să vizeze un acord echitabil şi benefic pentru angajații săi, resursa cea mai importantă. Membrii de sindicat vor continua să îşi facă auzită vocea şi să lupte pentru drepturile lor legitime în speranța unei soluții constructive”, se menționează într-un comunicat al sindicatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *