Acasă » Interes general » OMV Petrom susține acțiunile de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina

OMV Petrom susține acțiunile de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina

4 martie 2022
CSR
Energynomics

OMV Petrom se alătură eforturilor societății civile și autorităților din România de sprijinire a refugiaților din Ucraina. Astfel, compania susține activitatea FDSC și SMURD cu aproximativ 500.000 de lei.

Prin intermediul FDSC, OMV Petrom susține activități derulate de circa 15 organizații neguvernamentale implicate direct în acordarea de ajutor umanitar la granițele României cu Ucraina.

Finanțarea OMV Petrom va acoperi cheltuieli de transport ale refugiaților care ajung in România și acordarea de asistență medicală de urgență. Colaborarea cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și cu Fundația pentru SMURD vizează transportul refugiaților care ajung in România, asistență medicală de urgență si îmbrăcăminte.

Prin Fundația pentru SMURD, OMV Petrom sprijină achiziția de urgență de articole pentru vreme friguroasă destinate refugiaților.

Încă de la începutul crizei, angajaţii din staţiile de distribuție aflate la graniţele cu Ucraina s-au implicat în ajutorarea refugiaţilor, prin oferirea de produse de strictă necesitate: hrană, apă, ceai cald, pături și articole de igienă.

Compania va continua să se implice în susţinerea ONG-urilor care ajută refugiaţii, în funcţie de nevoile identificate.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.