Acasă » Electricitate » OMV Petrom sprijină cu 4 milioane de euro o nouă etapă a programului România Eficientă, derulat de EPG

OMV Petrom sprijină cu 4 milioane de euro o nouă etapă a programului România Eficientă, derulat de EPG

24 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Programul România Eficientă, lansat de OMV Petrom împreună cu EPG în 2019 continuă cu o finanțare suplimentară de 4 milioane de euro pentru proiecte de renovare pentru creșterea performanței energetice a clădirilor publice, precum și programe de educație și campanii de informare publică în domeniul eficienței energetice în clădiri.

Prin această nouă fază a programului România Eficientă, două unități de învățământ din Ovidiu (jud. Constanța) și Drobeta-Turnu Severin (jud. Mehedinți) vor fi reabilitate și modernizate pentru a fi aduse la un standard de clădire cu un consum de energie aproape zero (nZEB). Renovarea include izolarea termică a pereților exteriori, a terasei și a planșeului cu materiale eficiente energetic, schimbarea integrală a tâmplăriei existente cu una performantă energetic, dotarea cu sisteme moderne de iluminat și cu echipamente de producere a energiei din surse regenerabile.

Primele faze ale proiectului au constat preponderent în activități de educare, cercetare-documentare, elaborare de publicații și diseminare publică a informației despre eficiența energetică în clădiri. Acestea au inclus renovarea la standarde nZEB a două școli publice din Ploiești și Băicoi. În luna aprilie a acestui an, au fost finalizate lucrările de renovare la Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, iar în septembrie 2022 au fost demarate lucrările de modernizare la Școala Gimnazială „Liliești” din Băicoi.

România Eficientă este un proiect privat de anvergură națională, derulat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat și cu finanțarea OMV Petrom. Proiectul a demarat în vara anului 2019 și constă în derularea unui program național de promovare a eficienței energetice. România Eficientă își propune să sprijine atingerea țintelor României pentru 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și a creșterii eficienței energetice, atât prin campanii de informare și educare, cât și prin realizarea unor proiecte concrete de renovare majoră în școli publice din diferite regiuni ale țării. Mai multe detalii găsiți pe site-ul romania-eficienta.ro.

“Scopul acestui program este de a arăta cum putem cu toții, prin eficiență energetică, să eliminăm risipa și să contribuim la un mediu mai curat. România Eficientă a dovedit că poate contribui la schimbare și noi vom continua să susținem acest program”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Cea de-a patra ediție a Forumului Romania Eficienta, cu tema centrală “The Role of Buildings to REPowerEU”, reunește astăzi o serie de reputați experți pentru a discuta despre oportunitățile și provocările legate de eficiența energetică în clădiri în România și în regiune, explorând în același timp tehnologiile care pot contribui la decarbonizarea sectorului clădirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *