Acasă » Petrol și Gaze » OMV Petrom investește 60 de milioane de euro în noua unitate de poli-combustibili de la Petrobrazi

OMV Petrom investește 60 de milioane de euro în noua unitate de poli-combustibili de la Petrobrazi

20 iulie 2017
Petrol și Gaze
Bogdan Tudorache

OMV Petrom a demarat lucrările la noua unitate de poli-combustibili din cadrul rafinăriei Petrobrazi. Noua unitate va permite conversia componentelor GPL în benzină și distilate medii, folosind un proces catalitic. Compania a anunțat investiții de aproximativ 60 de milioane de euro pentru construirea noii unități.

Într-o primă fază vor fi turnate fundațiile; pentru acestea, vor fi folosiți circa 3.000 de metri cubi de beton și 335 de tone de fier-beton.

”Noua unitate de poli-combustibili este un proiect ambițios, prin care tehnologii de ultima generație pentru industria de rafinare și petrochimică vor fi disponibile și în România. Proiectul decurge conform planului și sperăm ca la începutul anului 2019, noua unitate să fie funcțională”, susține Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Unitatea de poli-combustibili va permite ca o parte din producția de componente GPL a rafinăriei, de până la 50.000 de tone, să fie convertită în benzină și distilate medii. Proiectul implică construirea a trei reactoare principale, mai multe adsorbante, coloane și pompe.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *