Acasă » Petrol și Gaze » OMV emite obligațiuni de 1,25 mld. euro pentru a finanța achiziționarea participației suplimentare din Borealis

OMV emite obligațiuni de 1,25 mld. euro pentru a finanța achiziționarea participației suplimentare din Borealis

27 august 2020
Petrol și Gaze
energynomics

OMV, principalul acționar al celei mai importante companii românești de petrol și gaze, OMV Petrom, a anunțat lansarea unei emisiuni de obligațiuni hibride, în valoare de până la 1,25 miliarde de euro, în două tranșe, în scopul finanțării achiziției participațiunii suplimentare de 39% în Borealis AG, dar și în “scopuri corporative generale”, conform Profit.ro.

Obligațiunile hibride din prima tranșă, în valoare de 750 milioane de euro, nu vor avea o dată de scadență și vor purta până la 1 septembrie 2026 o dobândă fixă de 2,50% pe an.

Obligațiunile hibride din a doua tranșă, în valoare de 500 milioane de euro, nu vor avea nici ele o dată de scadență și vor purta până la 1 septembrie 2029 o dobândă fixă de 2,875% pe an.

De la respectivele date, obligațiunilor vor suporta o dobândă anuală la o rată a dobânzii de resetare care este determinată în funcție de rata de swap relevantă pe 5 ani, plus o marjă specificată.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *