Acasă » Petrol și Gaze » Oltchim a primit patru oferte neangajate pentru procesele de producție de produse chimice

Oltchim a primit patru oferte neangajate pentru procesele de producție de produse chimice

27 ianuarie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a anunţat vineri, 27 ianuarie, că a primit oferte neangajante din partea unor operatori industriali și a unor investitori financiari, patru dintre oferte acoperind pachetele operaționale, care includ activități de fabricare de produse chimice, în timp ce celelalte sunt doar pentru active.

Un document realizat de consultantul AT Kearney Management Consulting SRL, selectat pentru privatizarea Oltchim, arată că ofertele depuse de companiile interesate pentru activele Oltchim vor fi selectate în funcție de sumele obținute de creditorii combinatului.

”După depunerea ofertelor neangajante urmeză  a doua fază de negociere cu companiile selectate, în care acestea au dreptul să efectueze un proces de due-diligence (audit aprofundat)”, potrivit AT Kearney Management Consulting SRL.

Grupul germano-polonez PCC, acționar minoritar al complexului, a anunțat oficial, până la termenul limită de depunere a ofertelor neangajante, din 23 ianuarie, că este interesată să preia activele Oltchim.

Însă și grupul industrial Chimcomplex Borzești, membră a Grupului SCR (Servicii Comerciale Române), cu capital privat 100% românesc, își reafirmă interesul pentru preluarea activelor Oltchim din Râmnicu Vâlcea, care prevede și angajarea de personal, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

”Strategia Chimcomplex este de integrare a acestor active de la Oltchim cu unitățile de producție ale Chimcomplex de pe platforma din Onești, în scopul  de a dezvolta o platformă integrată de producție în industria chimică, ce va deservi piețele regionale și internaționale”, potrivit președintelui CA Chimcomplex, Virgiliu Băncilă.

Procesul de selecție și ofertele care urmează a fi primite în cadrul acestuia rămân supuse aprobării creditorilor în cadrul procedurii de insolvență privitoare la societate, se arată în comunicat.

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu vor prelua datoriile combinatului în cadrul tranzacției, dar nici contractele cu clienții nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligație de a prelua actualii angajați, mai arată documentul pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL.

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 16,1 milioane lei, echivalentul a 3,6 milioane euro, comparativ cu pierderi de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro), raportate în perioada similară din 2015, arată rezultatele trimestriale publicate de companie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *