Acasă » Regenerabile » Olandezii cumpără capacitate daneză pentru a-și atinge obiectivul pentru regenerabile

Olandezii cumpără capacitate daneză pentru a-și atinge obiectivul pentru regenerabile

23 iunie 2020
Biomasă
energynomics

Olanda va plăti Danemarcei 100 de milioane de euro ca parte a unui acord care va permite guvernului olandez să-și aproprie cel puțin 8 TWh din surplusul de energie din surse regenerabile danez, în efortul de a-și îndeplini obiectivul UE, conform Euractiv.com.

Conform unei analize recente a UE privind distribuirea de energie curată în toată Europa, Olanda înregistrează printre cele mai slabe performanțe în la capitolul țintelor pentru regenerabile.

Olandezii ar trebui să atingă o țintă de 14% în capacități regenerabile până la sfârșitul anului, dar datele Eurostat pentru 2018 – ultimul an pentru care sunt disponibile statistici – arată că doar 7,4% din consumul final brut de energie provine din surse de energie curată.

Guvernul olandez a confirmat săptămâna trecută că proiectele curente de biomasă, hidroenergie, energie solară și eoliană ce vor fi dezvoltate în perioada următoare nu vor fi suficiente pentru a elimina acest decalaj, prin urmare, semnarea unui acord cu Danemarca ar trebui să contribuie la evitarea unor penalități de milioane de euro.

„Am constatat că, în ciuda tuturor eforturilor suplimentare și a accelerării producției de energie regenerabilă, obiectivul nu este de așteptat să fie atins în 2020”, a declarat ministrul Climei, Eric Wiebes, într-o scrisoare adresată Parlamentului olandez.

Țările care nu și-au atins țintele pot recurge la contabilitatea climatică, o soluție creativă, pentru a-și atinge țintele, prin transferuri statistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *