Acasă » Regenerabile » Olanda, cu mult în urma altor țări ale UE privind obiectivele privind energia din surse regenerabile

Olanda, cu mult în urma altor țări ale UE privind obiectivele privind energia din surse regenerabile

10 mai 2019
Regenerabile
Energynomics

Țara morilor de vânt stă cel mai prost în atingerea țintei de regenerabile, în comparație cu oricare altă țară din Uniunea Europeană, a concluzionat biroul statistic al Olandei într-un studiu comparativ între Țările de Jos și alte state membre ale UE. În 2017, doar 6,6% din totalul energiei generate în Țările de Jos proveneau din surse regenerabile, raportează RTL Nieuws.

Doar Luxemburg se bazează mai mult pe combustibili fosili decât Olanda, cu 6,4% din energia sa provenind din surse regenerabile. Dar, întrucât Uniunea Europeană a dat Luxemburgului obiective mai mici privind energia regenerabilă, Olanda stă, în continuare, cel mai prost. Până în anul viitor, 14% din energia produsă în Țările de Jos ar trebui să provină din surse regenerabile cum ar fi vântul, soarele, apa sau biomasa, în conformitate cu nltimes.nl.

Suedia este liderul european al energiei curate, cu 54% din energia sa generată din surse regenerabile. Finlanda, Letonia, Danemarca și Austria generează mai mult de 30% din energia lor din surse regenerabile.

Autor: Energynomics

Etichete:

Un comentariu la „Olanda, cu mult în urma altor țări ale UE privind obiectivele privind energia din surse regenerabile”

  1. Saracii olandezi,ar trebui sa-i ajutam cu niste specialisti,sa-si puna si ei la punct strategia energetica.Vorba lui Giani -o punem de o afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *