Acasă » Electricitate » Nuclearelectrica infirmă intrarea în carantină, a pregătit măsuri de protecție a angajaților

Nuclearelectrica infirmă intrarea în carantină, a pregătit măsuri de protecție a angajaților

12 martie 2020
Electricitate
energynomics

Nuclearelectrica a infirmat intrarea în carantină a personalului propriu, însă va asigura un spațiu dedicat în cazul în care va fi nevoie, susține compania. ”Față de solicitările de informații privind instituirea carantinei la CNE Cernavodă, SN Nuclearelectrica infirmă intrarea în carantină și face următoarele precizări cu privire la planul de protecție elaborat și implementat în contextul riscului asociat cu infectarea cu coronavirus.

”Având în vedere importantă strategică a SNN, aceea de asigurare constanța a producției de energie electrică la nivel național, în condiții de siguranță, coroborat cu protecția personalului și a comunității locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităților în cazul unei epidemii și a format un Grup de Lucru intern care elaborează, coordonează și implementează măsurile de prevenire și planifică măsuri de protecție în funcție de posibilă evoluție a situației”, se arată în comunicatul semnat de Cosmin Ghiță, directorul general al companiei.

”Planul de asigurare a continuității este elaborat în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental și este actualizat în mod continuu ținând cont și de standardele și experiență internațională în domeniul nuclear.

Planul se aplică gradual, de la măsuri preventive de igienă până la măsuri de asigurare a personalului esențial, a cărui implementare depinde de nivelul de risc asociat, însă este unul prin excelență proactiv în așa fel încât să se reducă la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal.

Pentru asigurarea personalului esențial în vederea operării în siguranță a instalației, SNN/CNE are în plan inclusiv măsură organizării unui spațiu special amenajat, cu respectarea tuturor condițiilor necesare, inclusiv hrană și transport, măsură urmând a fi implementată conform legislației în vigoare. Această măsură se va aplică în strânsă corelație cu evoluția răspândirii coronavirusului și are drept scop protejarea personalului esențial și asigurarea continuității operaționale și de producție. De asemenea, SNN are stabilit un plan de măsuri pentru toate categoriile de personal care este aplicat gradual în funcție de evoluție”, mai precizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *