Acasă » Termo » Burghiu, Termoenergetica: Am redus serviciul datoriei la 8-9 mil. lei

Burghiu, Termoenergetica: Am redus serviciul datoriei la 8-9 mil. lei

11 martie 2020
Cogenerare
energynomics

Bogdan Tudorache

Termoenergetica a achitat majoritatea debitelor restante către ELCEN, a declarat, pentru energynomics.ro, Alexandru Burghiu, administratorul Termoenergetica.

”În momentul de față mai avem doar 8-9 milioane de lei ieșite din scadență, în perioada de grație, din 168 de milioane. Despre asta discutăm, undeva între 8 și 9 milioane, în funcție de cum se face repartizarea în contul escrow – ieri (n.r. 9 martie) erau 10 milioane. Restul are termen 30 martie. Până atunci mare parte din ea se va achita… Sper să se găsească soluții, să nu rămânem cu datorii la finalul sezonului. Și, cu siguranță, se vor găsi”, a spus el.

El a spus că nivelul capitalizării Termoenergetica depinde însă de subvenții. ”Noi avem un capital subscris de 640 de milioane de lei, care cuprinde mai multe domenii, inclusiv investiții pe care trebuie să le facem. În momentul de față avem o parte din capital vărsată pentru ceea ce înseamnă rulaj, astfel încât să nu intrăm într-un impact în ceea ce privește plata salariilor și alte aspecte de acest gen. Restul urmează să fie vărsat atunci când vor avea disponibilitate cei de la primărie. Anul trecut guvernul a dat 538 de milioane de lei pentru subiectul termoficare, anul acesta nu a dat nici un leu. Cam acestea sunt condițiile, în contextul în care bugetul Capitalei este oarecum același – în concret, nu suportă, fără fie ajutat, această plată în totalitate”, ne-a mai declarat Burghiu.

La rândul său, Claudiu Crețu, administratorul ELCEN, spune că această companie va avea fonduri pentru a efectua investiții în 2020, însă ”investițiile mici, de modernizare și mediu”. Pentru investițiile mari urmează ca un nou plan să fie supus aprobării acționarilor, probabil pe data de 24 martie. ”În momentul de față Termoenergetica a achitat aproape toată datoria aferentă lunii decembrie. Pentru ianuarie nu s-a încasat nimic din cei 181 de milioane de lei, iar după perioada de grație se vor percepe penalități”, spune Crețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *