Acasă » Electricitate » Noua centrală de la Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare

Noua centrală de la Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare

16 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Noua centrală de la Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare şi va asigura necesarul de energie electrică şi abur tehnologic pentru platforma Petromidia, susţine ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Investim în dezvoltarea sistemului de energie şi, totodată, în modernizarea comunităţilor locale. Un astfel de proiect este cel al noii centrale de cogenerare de la Petromidia, care va fi finalizată anul viitor. Astăzi au fost livrate turbinele pe gaz, iar lucrările pe şantier sunt avansate. Centrala de 80 MW de pe platforma Petromidia va avea cea mai modernă tehnologie de cogenerare şi va asigura necesarul de energie electrică şi abur tehnologic pentru platforma Petromidia”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Noua unitate de producere combinată de energie electrică şi termică este un proiect din lista investiţiilor pe care trebuie să le facă Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român.

În primăvara acestui an, Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a anunţat că a încheiat cu succes un credit sindicalizat în valoare totală de 83 milioane euro pentru a finanţa construcţia noii centrale de cogenerare de pe platforma Petromidia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *