Acasă » Interes general » Nota de plată a Germaniei cu importurile de gaze s-a dublat anul trecut, în pofida scăderii volumului

Nota de plată a Germaniei cu importurile de gaze s-a dublat anul trecut, în pofida scăderii volumului

1 martie 2023
Interes general
energynomics

Importurile de gaze naturale ale Germaniei au costat dublu în 2022 comparativ cu 2021, chiar dacă volumele de gaze importate s-au redus cu 30%, arată datele oficiale publicate miercuri de Oficiul Federal german pentru Economie şi Controlul Exporturilor (BAFA), transmite Reuters.

Invazia rusească din Ucraina a provocat o explozie a prețurilor la energie şi a determinat Germania să caute alternative la gazele ruseşti şi în paralel să impună măsuri pentru a reduce consumul de gaze.

Datele BAFA arată că nota de plată a Germaniei cu importurile de gazele naturale a urcat până la 74 de miliarde de euro în 2022, de la 35,4 miliarde de euro în 2021, potrivit Agerpres.

Prețul mediu plătit la graniță a explodat cu 197,3%, până la 21.007,58 euro pentru un Terajoule [TJ].

Căutarea unor alternative la energia rusească a fost stimulată de închiderea gazoductului Nord Stream I în luna august a anului trecut. În replică, Germania a cumpărat mai multe gaze prin conducte din statele vecine din Europa şi de asemenea a importat gaze lichefiate, iar vremea blândă din timpul iernii a ajutat şi ea la diminuarea cererii de gaze.

Cu toate acestea, explozia prețurilor şi îngrijorările cu privire la aprovizionarea cu gaze în Germani au alimentat inflația şi au provocat îngrijorări referitoare la o recesiune în cea mai mare economie a Europei.

Un comentariu la „Nota de plată a Germaniei cu importurile de gaze s-a dublat anul trecut, în pofida scăderii volumului”

  1. Pingback: Nota de plată a Germaniei cu importurile de gaze s-a dublat anul trecut, în pofida scăderii volumului - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *