Acasă » Electricitate » Nissan investeşte 1,8 mld. USD în baterii pentru vehiculele produse în alianţă cu Renault și Mitsubishi

Nissan investeşte 1,8 mld. USD în baterii pentru vehiculele produse în alianţă cu Renault și Mitsubishi

1 iunie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Nissan se va alia cu grupul chinez Envision AESC şi va investi peste 200 de miliarde de yeni (1,8 miliarde de dolari) pentru a construi noi fabrici de baterii pentru vehiculele electrice în Japonia şi Marea Britanie, toate bateriile urmând să fie furnizate alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, se arată într-un articol apărut în publicaţia economică niponă Nikkei, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În 2024, al treilea producător auto nipon ar putea beneficia de bateriile electrice de la două noi fabrici, una în Japonia şi una Marea Britanie, capacitatea de producţie fiind suficientă pentru a alimenta anual 700.000 de maşini electrice, potrivit Agerpres.

În timp ce industria auto accelerează trecerea la vehiculele electrice, creşte concurenţa pentru investiţii în componentele cheie.

Envision AESC, al şaptelea furnizor global de baterii pentru vehiculele electrice, va opera noile unităţi. Envision, în care Nissan deţine o participaţie de 20%, produce în prezent suficiente baterii pentru a alimenta 200.000 de maşini electrice.

Cu noile fabrici din Japonia şi Marea Britanie grupul chinez vrea să-şi majoreze producţia pentru a alimenta anual 900.000 de maşini electrice. Envision va contribui de asemenea la finanţarea unităţilor. Nissan ia în considerare efectuarea unor investiţii comune şi folosirea subvenţiilor de la guvernele celor două ţări pentru finanţarea proiectului.

În prezent Nissan vinde anual 180.000 de maşini electrice. Compania va electrifica toate modelele noi de pe pieţele sale cheie până la începutul anilor 2030, şi se aşteaptă să vândă peste un milion de vehicule electrificate până la finalul anului fiscal 2023.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.