Acasă » Interes general » Nicuşor Dan: Datoria Termoenergetica către ELCEN, o problemă administrativă

Nicuşor Dan: Datoria Termoenergetica către ELCEN, o problemă administrativă

29 mai 2023
Interes general
energynomics

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni că datoria de un miliard de lei pe care Termoenergetica o înregistrează către ELCEN nu este o problemă „de bani”, ci una administrativă, care ține de subvenția pe are PMB o plăteşte, menționând că datoria va fi plătită în baza unui nou aviz de la Consiliul Concurenței şi a unei hotărâri de Consiliu General, conform Agerpres. El a mai spus că anul acesta vor fi finalizați în jur de 50 de km de conductă principală de termoficare, menționând că acest lucru este posibil în condițiile în care piața furnizorilor de conducte s-a stabilizat.

„Nu e o problemă de bani, este o problemă administrativă, care ține de subvenția pe care Primăria o plăteşte. Este o hotărâre de Consiliu din momentul înființării Termoenergetica şi care prevede subvenția pe care Termoenergetica o va plăti în următorii 10 ani. Această hotărâre are avizul Consiliului Concurenței şi pentru a o modifica este nevoie de un nou aviz al Consiliului Concurenței, pentru a modifica sumele de bani care sunt prevăzute ca subvenție pentru fiecare din aceşti 10 ani. Ăsta este pasul procedural în care suntem azi”, a precizat Nicuşor Dan.

El a amintit că Primăria Capitalei s-a împrumutat 500 de milioane de lei la sfârşitul anului trecut.

„Nu am putut să plătim pentru ce a fost luat, adică pentru acele diferențe de tarif de aproximativ 600 de milioane de lei. În schimb, am plătit toate facturile şi, în plus, am fost în avans cu facturile, atât cât ne-a permis contractul de delegare. Deci, spre deosebire de anii trecuți, în care întârziam plăți la facturi, la facturile de pe iarnă şi le recuperam în perioadele de vară, acum am plătit în avans toate facturile şi pe perioada de vară, când facturile sunt foarte mici. O să putem să plătim, după ce vine avizul Consiliului Concurenței şi avem hotărâre de Consiliu General, o să putem să plătim acea datorie”, a explicat primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *