Acasă » Interes general » Digitalizare » Niculescu, ANRE: Digitalizarea transformă sistemul energetic, permite generarea unor servicii energetice inovatoare

Niculescu, ANRE: Digitalizarea transformă sistemul energetic, permite generarea unor servicii energetice inovatoare

11 mai 2023
Digitalizare
energynomics

Tendința de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent şi permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare, a declarat, miercuri, George-Sergiu Niculescu, preşedintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Această tendință de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent şi permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare. În contextul digitalizării şi al securității cibernetice mă gândesc la provocările pe care le va aduce proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa şi care, conform Acordului semnat la Bucureşti pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria. O astfel de inițiativă va contribui la îmbunătățirea securității energetice şi va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări”, a spus George-Sergiu Niculescu, la Forumul de Reziliență Cibernetică, eveniment organizat de Asociația Centrul Român al Energiei, în parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență din subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

Preşedintele ANRE a vorbit despre necesitatea consolidării securității cibernetice concomitent cu modernizarea şi diversificarea surselor de energie în vederea asigurării securității energetice, cu energie sigură şi durabilă, la prețuri accesibile.

Totodată, el a subliniat importanța digitalizării şi securizării sistemelor energetice, acest proces aducând multe beneficii deopotrivă pentru întreprinderi şi consumatori.

La finalul discursului, George-Sergiu Niculescu a salutat inaugurarea de marți, cu ocazia Zilei Europei, a Centrului European de Competențe în materie de Securitate Cibernetică, în cadrul Universității Politehnica Bucureşti, precizând că acest centru va reuni resurse şi experți de nivel înalt din întreaga UE în scopul de a dezvolta soluții inovatoare la amenințările cibernetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *