Acasă » Regenerabile » nextE propune Energy as a Service (EaaS) pentru consumatorii industriali și comerciali

nextE propune Energy as a Service (EaaS) pentru consumatorii industriali și comerciali

14 iunie 2023
Regenerabile
energynomics

nextE funcționează în regim de producător independent de energie (IPP) și este parte din Connect44 Group, o companie elvețiană de tehnologie și servicii, fondată în 2000, cu activități în Elveția, Marea Britanie, Germania, Franța, România, Danemarca, Austria și Spania.

Prin abordarea Energy as a Service (EaaS), tehnologia și producția de energie regenerabilă converg pentru a furniza tuturor participanților pe piață o aprovizionare cu energie sustenabilă și la costuri predictibile.

Clienții nextE, consumatorii industriali și comerciali, au astfel acces la energie regenerabilă din capacități de generare din sursă solară fotovoltaică cu zero cost de investiție, fără riscuri de performanță și riscuri operaționale, on-site și off-site, cu structuri contractuale inovatoare, pe termen lung. Aceasta presupune producția energiei electrice într-o centrală fotovoltaică construită, finanțată, deținută și utilizată de către nextE în locațiile de consum ale clientului sau în locații externe față de locațiile de consum ale clientului.

În același timp, prin diviziile de EPC și Asset Management, nextE promite servicii complete, de la infrastructură la exploatarea tehnică și comercială. Clienții nextE sunt în acest caz atât companiile care investesc în infrastructură energetică pentru autoconsum, cât și alți producători de energie regenerabilă care vor să obțină beneficii maxime din investiția lor, printr-un parteneriat pe termen lung cu nextE.

“În lumea noastră, vedem energia ca pe un serviciu personalizat. Produsele noastre unice Energy as a Service (EaaS) oferă acces la energie regenerabilă din capacități de generare din sursă solară fotovoltaică cu zero cost de investiție, fără riscuri de performanta și riscuri operaționale, on-site și off-site, cu structuri contractuale inovatoare de până la 25 de ani”, a declarat Daniel Husaru, Co-Founder & Co-CEO al nextE. El a lucrat mai mult de 10 ani în sectorul telecomunicațiilor, acumulând experiență în inginerie, managementul serviciilor de telecomunicații, managementul proiectelor și dezvoltarea de noi linii de afaceri. Daniel este unul dintre fondatorii nextE și în prezent coordonează departamentul de Energy Markets din cadrul nextE.

Producția de energie electrică generată de nextE este livrată către clientul final și asigură companiilor beneficii precum:

  • independență energetică
  • stabilitate pe termen lung
  • reducerea costului cu energia electrică
  • scăderea amprentei de CO2

Echipa de conducere a companiei este completată de Octavian Ciucă, Co-Fondator & Co-CEO Energy Infrastructure al nextE, Octavian Ciucă are peste 14 ani de experiență în sectorul energetic și a coordonat cu succes implementarea a aproximativ 100 de proiecte de producție de energie cu o valoare a investiției de peste 20 milioane de euro, atât în cadrul unor afaceri antreprenoriale, cât și în cadrul unor corporații din energie, unde a pus bazele unui nou portofoliu de produse pentru clienții din industrie.

Pentru 2023, nextE vizează punerea în funcțiune a 22,3 MWp și un portofoliu de 64,3 MWp în implementare. Cu peste 20 de angajați direct și circa 100 de colaboratori, compania a înregistrat în 2022 venituri de peste 8 milioane de lei și a realizat investiții de capital din surse proprii de peste 20 de milioane de lei. În 2024, nextE are în vederea punerea în funcțiune a 95,6 MWp și creșterea portofoliului de proiecte aflate în implementare la 100 MWp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *