Acasă » Interes general » MOL România finanțează aproape 50 de proiecte de mediu

MOL România finanțează aproape 50 de proiecte de mediu

18 aprilie 2016
Interes general
energynomics

MOL România, împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat au decis finanțarea a 48 de proiecte de mediu cu peste 660.000 de lei, informează un comunicat al companiei. Proiectele vor fi realizate în cadrul inițiativei Spaţii Verzi. Organizaţiile care au propus proiectele câştigătoare se obligă să reamenajeze spații aflate în perimetrele unor şcoli, universităţi, grădiniţe, parcuri publice și centre de copii.

Activităţile incluse în aceste proiecte presupun plantarea a peste 2.238 de arbori şi arbuşti şi în jur de 7.000 flori, pe o suprafaţă de 97.452 mp de spaţiu urban, menționează Agerpres. Aceste terenuri vor deveni spaţii de desfăşurare a unor activităţi care vor avea ca scop conştientizarea importanţei problematicii de mediu în rândul elevilor.

În cadrul celei de-a doua componente a Programului Spaţii Verzi, Arii Naturale Protejate, au fost înscrise 66 de proiecte, dintre care 23 au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru tabere Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum “Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii şi activităţi extraşcolare de educaţie ecologică. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula în 14 judeţe din ţară.

În cele zece ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2015, MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat au finanţat 424 de proiecte cu 4,83 milioane de lei. În total, peste 170.000 de participanţi s-au implicat în cadrul acestor proiecte. Suprafața reamenajată se ridică în total în deceniul care a trecut de la prima ediție la aproximativ 430.000 de metri pătraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *