Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » MOL Plugee taxează energia consumată și tipul de încărcător, nu durata de încărcare

MOL Plugee taxează energia consumată și tipul de încărcător, nu durata de încărcare

7 iulie 2021
Consumatori
Gabriel Avăcăriței

Grupul MOL a anunțat lansarea aplicației MOL Plugee, care promite utilizatorilor de vehicule electrice o experiență de încărcare simplă, rapidă, la prețuri competitive. Aplicația permite un nou tip de soluție de plată, care ia în considerare capacitatea de absorbție a energiei electrice a autovehiculelor.

Prin aplicația MOL Plugee taxarea va fi făcută în funcție de cantitatea de energie consumată (lei/kWh), de tipul de încărcător (AC/DC) și, într-o mai mică măsură, de timpul de încărcare (lei/unitate). Odată cu lansarea aplicației MOL Plugee, taxa fixă pentru sesiunile de încărcare nu va mai putea fi aplicată.

Dezvoltată de Grupul MOL, aplicația a fost creată de către Driivz, companie globală de software pentru încărcarea vehiculelor electrice. Aplicația MOL Plugee este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS și poate fi descărcată din App Store și Google Play. Înregistrarea în aplicație este gratuită, iar tarifele pentru utilizarea încărcătoarelor electrice pot fi consultate mai jos.

 width=

În luna februarie a acestui an, Grupul MOL și-a actualizat strategia pe termen lung, 2030+ Shape Tomorrow, care este acum pe deplin integrată cu o nouă direcție care vizează sustenabilitatea. Noua strategie include viziunea MOL pentru următorii zece ani, potrivit căreia stațiile de alimentare vor deveni stații integrate de servicii pentru persoanele aflate în mișcare – indiferent de mijlocul de transport cu care aleg să se deplaseze și indiferent de serviciile pe care le solicită: cumpărarea de produse proaspete, pauza de cafea sau încărcarea vehiculelor electrice. Aflată în plin proces transformațional, compania are ca obiectiv să inoveze continuu și să devină prima alegere a consumatorilor.

MOL își propune să construiască una dintre cele mai mari rețele de stații de servicii din România. “În baza acordului cu CNAIR, recent semnat, cele 14 stații de servicii, care vor fi deschise pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București (A1) și Cernavoda – Constanța (A2) vor beneficia de stații de încărcare destinate vehiculelor electrice”, a declarat Camelia Ene, CEO&Country Chairman MOL România.

O rețea formată din șase țări (Ungaria, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia și Croația) va deveni interoperabilă datorită serviciului de roaming, odată cu lansarea MOL Plugee. Grupul MOL operează în prezent 168 de stații de încărcare în șase țări din regiune, dintre care 79 sunt pe teritoriul Ungariei. În România sunt disponibile 23 de stații de încărcare în stațiile de servicii MOL. La nivel regional, până la sfârșitul anului 2021, numărul de încărcătoarelor va ajunge la 200.

În cadrul programului NEXT-E, co-finanțat de Uniunea Europeana consorțiul proiectului va deține în total 252 de încărcătoare în șase țări (Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croația, Ungaria și România), instalate la o distanță de 70-80 km de către MOL și partenerii săi strategici (E.ON, HEP, Petrol, BMW, Nissan).

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *