Acasă » Interes general » Ministrul Mediului: În 2022 nu va exista taxă auto, de mediu sau de primă înmatriculare

Ministrul Mediului: În 2022 nu va exista taxă auto, de mediu sau de primă înmatriculare

7 ianuarie 2022
Interes general
Energynomics

În anul 2022 nu se vor introduce taxe noi, iar asta înseamnă că sigur nu vor exista o nouă taxă auto, de mediu sau de primă înmatriculare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Am vorbit în Coaliţie, pentru prima dată în luna iulie (despre taxa auto, n.r.), iar după aceea, în noiembrie – decembrie, în noua Coaliţie. Decizia la nivel guvernamental a fost că, în anul 2022, nu se vor introduce taxe noi. Acest lucru înseamnă că, în 2022, sigur nu va exista taxa auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. În momentul de faţă nu putem vorbi despre o taxă auto. Vom vedea în 2023. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni lucrăm la eficientizarea programului Rabla”, a afirmat Tanczos, potrivit Agerpres.

Ministrul de resort a anunţat, totodată, că, în acest an, va exista un program complementar cu „Rabla”, prin care cetăţenii nu vor fi obligaţi să cumpere o maşină nouă dacă primesc un voucher pentru predarea unui autovehicul vechi.

„Ceea ce doresc şi vom lansa ca noutate de la AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu, n.r.) este un program care să se deruleze în parteneriat cu autorităţile locale care să fie complementar „Rabla” şi care să nu însemne neapărat o obligaţie de a cumpăra o maşină nouă în cazul în care primeşte un bonus pentru renunţarea la maşina veche. Este un proiect în lucru. L-am discutat de mai multe ori şi cu reprezentanţii municipiilor, oraşelor, comunelor. În luna ianuarie, după ce avem o variantă finalizată vom începe dezbaterile pe program cu reprezentanţii UAT-urilor (Unităţile Administativ – Teritoriale, n.r.), astfel încât în primul trimestru să putem lansa un astfel de program complementar şi care să fie mai flexibil şi la dispoziţia autorităţilor locale, unde să contribuie şi ei cu anumite sume pentru a scădea poluarea în zonele respective”, a spus oficialul.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *