Acasă » Electricitate » Ministrul Energiei: Ordinul privind noul mecanism de decontare, publicat în Monitorul Oficial

Ministrul Energiei: Ordinul privind noul mecanism de decontare, publicat în Monitorul Oficial

16 februarie 2022
Consumatori
energynomics

Ordinul comun care stabileşte modul de decontare a sumelor acordate de stat către furnizorii de electricitate şi gaze pentru compensarea facturilor a fost publicat în Monitorul Oficial, a anunţat, miercuri, pe Facebook, ministrul de resort, Virgil Popescu.

„Aproximativ 90% din populaţia României beneficiază în prezent de această schemă. Mai mult chiar, începând cu data de 1 februarie până la sfârşitul lunii martie beneficiază de schema de compensare toţi consumatorii noncasnici cu excepţia marilor consumatori de energie”, a precizat Popescu.

Sumele rezultate din aplicarea schemei de compensare pentru clienţii finali se comunică de către furnizori Ministerului Energiei în termen de 15 zile de la încheierea lunii calendaristice.

Marţi a avut loc şedinţa Comitetului interministerial în domeniul energiei, pentru a analiza setul de măsuri care să contribuie la protejarea populaţiei şi a economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, context în care a fost prezentată soluţia de simplificare a procedurilor de decontare a facturilor către furnizori, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în aceeaşi reuniune, la solicitarea participanţilor, pentru a identifica cele mai potrivite soluţii durabile, care să asigure sustenabilitatea măsurilor de protejare a consumatorilor casnici, dar şi a mediului de afaceri faţă de valurile de creştere a preţurilor, va continua procesul de colectare a propunerilor avansate de partenerii de dialog social şi de autorităţile responsabile, urmând ca săptămâna viitoare să fie reluate întâlnirile de discutare a soluţiilor.

Sursa citată precizează că, în cadrul primei părţi a întâlnirii, participanţii au prezentat propunerile înaintate de către membrii şi invitaţii permanenţi ai Comitetului, cu această ocazie fiind actualizate informaţiile cu privire la măsurile propuse şi aplicate de Guvern.

„În acest sens, Ministerul Muncii, împreună cu Ministerele Economiei şi Finanţelor, într-un efort comun au prezentat noul mecanism de decontare a facturilor pentru furnizori. În acest fel, furnizorii îşi vor putea ridica sumele decontate mult mai uşor, iar plăţile se vor putea face imediat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *