Acasă » Electricitate » Ministrul Energiei: Investițiile Enel nu sunt afectate; producătorii de energie vor fi suprataxați doar până în martie

Ministrul Energiei: Investițiile Enel nu sunt afectate; producătorii de energie vor fi suprataxați doar până în martie

7 decembrie 2021
Distribuţie
energynomics

Investiţiile Enel în România nu vor fi afectate de măsurile luate de autorităţi pentru protecţia consumatorilor în această iarnă, iar supraimpozitarea producătorilor de energie va fi valabilă doar până în martie, a afirmat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul a fost întrebat dacă are de gând să modifice legea privind compensarea facturilor, după ce şefii Enel au anunţat că vor reduce investiţiile în România dacă această lege rămâne în forma actuală.

„Eu nu cred că o legislaţie care se aplică timp de cinci luni are efecte asupra unor investiţii până în 2027. Prefer să nu comentez acea declaraţie a preşedintelui Enel. Noi vorbim de măsuri tranzitorii, pe cinci luni, luate în toată Europa. Am înţeles că îi deranjează pe toţi posibilii investitori acea taxă pe preţul energiei electrice mai mare de 450 de lei, acel să-i zicem tot un windfall tax. Aceasta se aplică doar până în luna martie. Nu cred că cineva pornea investiţii în această iarnă şi nu cred că va scădea atractivitatea investiţiilor şi sunt convins că şi Enel îşi va face bugetul de investiţii pe care l-a anunţat”, a răspuns Popescu, potrivit Agerpres.

Pe 24 noiembrie, oficialii Enel au declarat, în conferinţa Enel Capital Market, că măsurile de compensare şi plafonare a facturilor la energie, adoptate de România, sunt incorecte, creează instabilitate şi descurajează investitorii, astfel că grupul italian Enel îşi va reduce investiţiile în ţara noastră dacă aceste prevederi rămân în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *