Acasă » Electricitate » Ministrul Energiei, întrevedere cu preşedintele Fundației Solar Impulse, Bertrand Piccard

Ministrul Energiei, întrevedere cu preşedintele Fundației Solar Impulse, Bertrand Piccard

16 mai 2023
Electricitate
energynomics

Sectorul energetic românesc a fost analizat luni de către ministrul Energiei, Virgil Popescu, împreună cu Bertrand Piccard, preşedintele Fundației Solar Impulse, Ambasador ONU pentru mediu şi consilier special al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu unul dintre marii exploratori ai aviației, Bertrand Piccard, preşedintele Fundației Solar Impulse, Ambasador ONU pentru mediu şi consilier special al Comisiei Europene. Acesta a făcut istorie navigând în jurul lumii fără escală într-un balon, precum şi la manşa avionului Solar Impulse alimentat cu energie solară. Scopul său fost acela de a demonstra modul în care tehnologiile curate pot realiza imposibilul, lucru pe care l-a şi reuşit stabilind două recorduri mondiale. Am parcurs împreună analiza sectorului energetic românesc şi am avut un schimb de idei excelent privind o abordare mai inovativă a tehnologiilor curate care ne protejează mediul şi care pot fi de asemenea foarte profitabile. Scopul nostru este să prioritizăm cât mai multe soluții pentru România şi să avansăm toate implementările necesare energiei curate şi eficiente”, a scris ministrul, pe pagina oficială de socializare.

Acesta a subliniat că energia nucleară a fost una dintre temele principale aduse în discuție, prezentând toate oportunitățile şi instrumentele avute la îndemână pentru a ne îndeplini toate țintele. „Am transmis că decarbonare fără energie nucleară nu se poate”, a scris Popescu.

La întâlnire au mai participat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, şi o delegație din partea Ambasadei Elveției în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *