Acasă » Regenerabile » Biomasă » Ministerul Energiei ia în considerare prelungirea schemei de sprijin pentru biomasă

Ministerul Energiei ia în considerare prelungirea schemei de sprijin pentru biomasă

18 februarie 2016
Biomasă
energynomics

Ministerul Energiei analizează posibilitatea de a prelungi schema suport pentru biomasă, printr-un sistem tranzitoriu, şi după 31 decembrie 2016, întrucât ținta asumată pentru acest tip de resursă nu a fost atinsă, a declarat Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, relatează Agerpres.

2016 este ultimul an în care producătorii de energie pe bază de surse regenerabile din România se pot acredita pentru a primi certificate verzi.

“În ceea ce priveşte Strategia Energetică a României, lucrăm la ea. Sunt grupe de lucru, iar ţinta noastră este să o finalizăm în septembrie 2016. Un grup de lucru din Ministerul Energiei analizează de ce acest tip de resurse (biomasă – n.r.) nu s-a dezvoltat.

La nivelul Ministerul Energiei se analizează, în acest moment, posibilitatea de a prelungi schema suport printr-un sistem tranzitoriu, numai pentru acest tip de resursă şi după 31 decembrie 2016. România trebuie, însă, să discute şi să intre într-un dialog cu Comisia Europeană, pentru că nu poate aproba aşa ceva de una singură”, a spus Corina Popescu, scrie Agerpres.

“La nivelul României, pentru acest tip de resursă regenerabilă lucrurile au fost corecte. Din biomasă, România şi-a asumat 1.640 MW putere instalată. La finele anului trecut, existau doar 104,5 MW produşi din biomasă, capacitatea instalată. O diferenţă foarte mare, faţă de ţinta pe care ne-am propus-o”, a completat Corina Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *