Acasă » Electricitate » Ministerul Energiei a publicat lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP

Ministerul Energiei a publicat lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP

11 noiembrie 2021
Electricitate
Energynomics

Lista proiectelor acceptate în prima sesiune a programului ElectricUP a fost aprobată, bugetul fiind de 476 milioane lei, a anunţat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„A fost publicată lista proiectelor acceptate în cadrul primei sesiuni a programului de finanţare, în urma finalizării etapei de evaluare şi în limita bugetului aprobat pentru primul ciclu de finanţare în sumă de 476 milioane lei. Decizia de admis, respectiv respins, se va comunica aplicanţilor prin platforma informatică dedicată. Termenul de depunere a contestaţiei este de 5 zile lucrătoare, începând cu ziua următoare zilei de comunicare a deciziei autorităţii”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Conform listei publicate pe site-ul Ministerului Energiei, în această etapă au fost admise 1.430 de proiecte, cu un coeficient de performanţă cuprins între 49% şi 100%. Alte 799 de proiecte au fost respinse, conform Agerpres.

ME precizează că, în urma procedurii de contestaţii, lista aplicanţilor admişi, respectiv respinşi va fi modificată.

„Comisia de analiză a aplicat modalitatea de calcul prevăzută în Ghidul de finanţare, conform calculatorului disponibil la link-ul asociat Programului. Ministerul Energiei a iniţiat demersurile pentru suplimentarea bugetului alocat acestui ciclu pentru a finanţa şi proiectele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate”, subliniază reprezentanţii ministerului.

Programul ElectricUp este destinat IMM-urilor şi companiilor din domeniul HoReCa, iar cei declaraţi eligibili vor primi finanţare pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in. Valoarea maximă a ajutorului de minimis acordat este de 100.000 euro/beneficiar.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *