Acasă » Termo » Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a minerilor

Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a minerilor

21 aprilie 2021
Termo
Energynomics

Ministerul Energiei a finalizat un memorandum pentru protecţia socială a angajaţilor din minerit, a anunţat, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu.

„Vreau să dau o veste bună minerilor, astăzi am terminat un memorandum prin care construim un pachet de protecţie socială pentru absolut toţi cei care lucrează în zona de resurse minerale energetice, în zona legată de producţia de energie electrică: protecţia socială se va îndrepta spre cei care lucrează în subteran la Complexul Energetic Hunedoara, spre cei care lucrează la Termocentrala de la Mintia şi spre cei de la Paroşeni, dacă va fi cazul”, a spus Popescu.

”Vorbim de aceeaşi protecţie socială pentru cei care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, unde există cariere de lignit de suprafaţă. Memorandumul cuprinde, evident, şi un pachet de protecţie socială şi pentru minerii de la mina Crucea, care se va închide pentru că nu mai are zăcământ”, a precizat ministrul, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, Ministerul Energiei, Nuclearelectrica şi actuala conducere a Companiei Naţionale a Uraniului fac eforturi susţinute ca, în urma închiderii minei de la Crucea şi prin deschiderea minei de uraniu de la Tulgheş-Grinţieş, România să aibă asigurat, în continuare, circuitul nuclear integrat.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *