Acasă » Interes general » Ministerul de Finanţe continuă ancheta la Primăria Bucureşti

Ministerul de Finanţe continuă ancheta la Primăria Bucureşti

27 octombrie 2020
Interes general
energynomics

Inspectorii din Ministerul de Finanţe au fost luni la Primăria Bucureşti pentru a continua ancheta oprită în prima parte a anului din cauza crizei de coronavirus şi a pandemiei, a anunţat marţi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Ieri inspectorii din Ministerul de Finanţe au fost la Primăria Bucureşti pentru a continua această anchetă pentru că atunci când am oprit, în prima parte a anului, din cauza crizei coronavirus şi a pandemiei, la Primăria Bucureşti nu aveau situaţia contractelor încheiate privind investiţiile în curs. Am primit această situaţie a investiţiilor în curs în luna iulie şi acum bineînţeles continuăm ancheta. Este vorba despre 110 contracte de investiţii şi achiziţii dintre care 50 sunt făcute cu companiile înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti. Ştiţi foarte bine că şi acolo toate companiile intră în ancheta inspecţiei economice a Ministerului Finanţelor Publice. Vă voi ţine la curent cu ceea ce se întâmplă, dar repet, primul raport a fost trimis deja la DNA, vom vedea rezultatele acestor rapoarte în continuare”, a declarat Florin Cîţu, conform Agerpres.

El a menţionat şi motivele care au stat la baza controlului la Primăria Municipiului Bucureşti subliniind că fondurile alocate subvenţiei pentru plata energiei termice şi alte fonduri au fost deturnate către alte destinaţii.

El a precizat că anul trecut primăria Municipiului Bucureşti a luat banii care veneau de la subvenţia de la buget pentru energia termică şi transport şi i-a folosit pentru „altceva” şi apoi a convins guvernul anterior să dea o ordonanţă de urgenţă prin care să se împrumute şi să crească datoria publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *