Acasă » Regenerabile » Mihai Toder-Pasti, energiaTa: Responsabilitatea sistemului de prosuming o au companiile și instituțiile publice

Mihai Toder-Pasti, energiaTa: Responsabilitatea sistemului de prosuming o au companiile și instituțiile publice

22 februarie 2019
Mediu
energynomics

Viitorii prosumatori vor avea răspunsuri la toate întrebările posibile. În perioada următoare, energiaTa și ENGIE vor lansa Ghidul Prosumatorului, a anunțat Mihai Toader-Pasti, co-fondator energiaTa, la ZF Power Summit ’19.

El a oferit clarificări în ce privește legislația și procedura, dar și subvențiile de la Fondul de Mediu (AFM). Oricine “poate să producă energie și să o injecteze în rețea (sub 27kW putere instalată), vânzând energia cu 0,223 lei/kWh. După 3 ani de zbateri cu EnergiaTa, de la 1 ianuarie 2019 acest lucru este posibil în România”, a afirmat Toader-Pasti, citat de investenergy.ro.

Referitor la subvenții, cele 115 milioane de euro fonduri de la Uniunea Europeană pentru programul derulat de AFM, pentru aproximativ 28.000 de instalări, vor fi însoțite de 120 de milioane de lei, printr-un fond-tampon al AFM, despre care energynomics.ro a scris anterior.

CITEȘTE ȘI AFM pune la dispoziția prosumatorilor un fond-tampon de finanțare a instalărilor

Acum suntem perioada de validare a instalatorilor, iar din martie-aprilie românii vor putea aplica pentru a primi până la 20.000 lei, maxim 90% subvenție, a specificat co-fondatorul energiaTa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *